Recent Posts

Archive

Tags

Hold-kör nőknek

Van nekünk egy ++titkos++ körünk, a Hold kör - csak nőknek, ahol 2,5 naponta írok röviden a holdciklusról és hogy az hogyan hat ránk, nőkre és befolyásol bennünket, és hogy milyen jógaászanákat érdemes olyankor gyakorolni.


Nem akartam ezzel itt a férfiakat fárasztani, ezért külön zárt csoportja van, itt tudtok csatlakozni: https://www.facebook.com/groups/162869708167986


Nagyon fontosnak gondolom, hogy legyenek női körök, és ahogy látom egyre több van itt a Facebookon, hál'Istennek, ébrednek a nők. Úgy tartják, hogy régen ez volt a normális, a nők a férfiaktól külön töltöttek egymással időt, egymást támogatták, egymásnak tanácsot adtak, mert ez a női léleknek kell, a női lelket ez simogatja.


Az együtt töltött kreatív idő segített a nőknek megélni a női minőséget és erőt adott nekik, hogy hazatérve a férfiakat jól kiegészítő társuk tudjanak lenni.


Most ugyan csak virtuálisan találkozhatunk, de ha ennek egyszer vége lesz, akkor tartunk majd egy nagy Hold-kör találkozót női rituáléval, tartalmas és kreatív együttléttel.


A közelmúlt férfi-domináns társadalmában a nők arra kényszerültek, hogy egyre férfiasabbak legyenek, annak érdekében, hogy ők is érvényesüljenek. A 20. század végére már át is billent az egyensúly, a nők keményebbek és durvábbak, erőszakosabbak és agresszívabbak tudnak lenni, mint a férfiak. A férfiak pedig közben természetszerűen vesztik el az erejüket, a női előretörő erővel szemben esélyünk sincs.


Ez a jövő és akinek van kamasz gyereke, az láthatja ezt már kiteljesedve abban a korosztályban, tehát, mire ők felnőnek, ez teljesen természetes lesz.


A fiam azt mondta, hogy anya ne vegyél fel szoknyát, mert az ciki, senki sem hord már szoknyát, csak az idősek. A 14 éves fiam arról panaszkodik, hogy a lányok az osztályában félelmetesek, sokkal durvábbak, mint ő, sokkal fiúsabbak, mint a fiúk, akik viszont nyafognak, nyavalyognak, mintha lányok lennének, mondja. Nehéz most itt férfivá válni.


Főleg a rengeteg válás miatt is történhet ez, hiszen mi anyák egyedül neveljük fiainkat, akik nem igazán látnak jó férfi mintát, vagy leginkább semmilyent. Persze a válások is a női emancipációról szólnak, hogy mi képesek vagyunk, mi megcsináljuk, mi tudjuk egyedül is. Persze, hogy tudjuk, de minek?!


Kinek és mit akarunk bizonyítani?


A nő abban különbözik a férfitől (sok minden más mellett, de egy dologban nagyon), hogy belső ereje van. A férfinak külső ereje van.


A nő kibírja, hogy a vagináján kijöjjön egy sárgadinnye méretű fej és a tartozékai, a férfi pedig le tudja vinni a másodikról a hűtőt. Ha ez megfordul, akkor az egész társadalom torzul és ennek beláthatatlan következményei lehetnek.


A nemek harca zajlik? A nők harcolnak az egyenrangúságért, közben pedig csak vissza kellene szállniuk önmagukba, meg kellene találniuk újra a belső erejüket és bízni abban, vagyis azt vissza dugaszolni a palackba. Mert ha kiszabadul, akkor pusztító is tud lenni.


Én a belső erő felébresztésén dolgozom.


Azt képviselem, hogy nálunk, nőknél van a kulcs, nekünk kell visszavenni, visszafogni és megtanulni újra nőként létezni. Ezért is jók ezek a körök, a mi női körünk is erre hivatott, visszavezetik a nőket oda, ahol valójában a helyükön, a szerepükben tudnak lenni, visszavezetik őket a férfiak világából a finomságba, a lágyságba, a türelembe, az elfogadásba, a nyitottságba.


A belső erő ugyanolyan erő, mint a külső, csak az érem másik oldala. Ezért a nő a megtartó, a férfi a kiáramló, de nincs az egyik a másik nélkül.


A nő maradjon visszafogott, sejtelmes, sejtető, ne tárulkozzon ki, ne mutogassa magát, ne legyen hivalkodó, ahogy az állatvilágban is azt látjuk, hogy a hím egyedek többnyire azok, akik színesebb, dúsabb tollazattal rendelkeznek, hogy fölhívják magukra a figyelmet.


A férfiak versenyezzenek a nő kegyeiért és ne fordítva!Ma szombat délig a Skorpióban lesz a Hold. A Skorpió a végletekért felel, vigyázz, hogy ne ess túlzásokba és arra, hogy ne szúrj oda senkinek, ne árts, ne bánts.


Kedves nőtársaim, itt a csábítás ideje, előtérbe kerülhet a szenvedély, a randik napjai ezek, az udvarlás, a felfűtött vágyak is megjelenhetnek.


Közben azért még a Bakban van a Nap, ezért mindent áthatnak a célok, a tervek, ezért érdemes ügyelni arra, hogy a cél nem szentesíti az eszközt.


A Skorpió-Hold lelkünk bugyraiba történő leereszkedés, szembenézés az árnyoldalunkkal. Érdemes egy picit itt azért elidőzni és tudatosítani, hogy nekünk mi az az oldalunk, ami azért nem annyira kívánatos. Ügyeljünk arra is, hogy ne szálljunk el magunktól. Hajlamosak lehetünk az elkövetkezendő órákban, napokban az önteltségre.


A Skorpió szereti az extravaganciát, ez most megjelenhet minden szinten, az öltözködésünkben, az étkezésünkben, a frizuránkban, a körömlakkunkban.


Még a gyakorlásban is megjelenhet, próbáljuk ki, hogy meztelenül jógázunk otthon, amikor senki sem lát.


Legyünk tudatosak, vezéreljen minket a jóga első lépcsőfoka, az ahimsza, a nem ártás művészete.

Minden további részlet a csoportban a nőknek, akik ezt az utat választják, tartsanak velünk!


Hari OM Alexandra

#Holdciklus #SkorpióHold #Holdkör #Útközbenjóganőikör