Recent Posts

Archive

Tags

Holdciklus - a női működés

A női HOLD jógaórákon mindig beszélek nektek arról, hogy a nő ciklikusan működik, a Hold helyzetével megegyezően.


Akkor van egyensúlyban a nő a termékeny éveiben leegyszerűsítve, ha teliholdkor ovulál és újholdkor menstruál. Ha így működik akkor teliholdkor ereje teljében van, a külvilággal foglalkozik, újholdkor pedig lecsendesedik, magában van, legszívesebben elbújna a világ elől.


Amikor pedig elkezd klimaxolni, nem áll le a nő ciklikussága, ez a belső ritmus, csak pont megfordul: teliholdkor befelé fordul a nő, újholdkor pedig kifelé.


Ha nem így zajlik a menstruációs ciklusod, akkor mit tudsz tenni, hogy egyensúlyba kerülj?


És mégis mi történik a két időszak között?


Elkezdek egy sorozatot, amiben minden alkalommal, amikor jegyet vált a Hold (2-3 naponta) egy rövid elemzést írok a hatásáról.

A női működés változékony, amit egyik nap gondolsz, két nap múlva már valószínűleg teljesen másképp gondolod. Csak győzze követni a környezeted, főleg a férfiaknak nehéz feldolgozni az ingadozásainkat. Persze nem mondhatod, bocsi, de ma a Skorpióban van a Hold, ezért vagyok veled undok. Nem, nem hivatkozhatsz erre. De azért írom le, hogy mikor melyik jegyben vagy, hogy fel tudj készülni rá. Hogy tudatosabb tudj lenni, hogy jobban ráláss, aha, szóval ezért van ez vagy az.


Akkor vagy tudatos (jógikus) nő, ha megismered a női működésedet, ha megfigyeled magadban és tudatosítod a változást. Ha tudatosítod, elkezdesz aszerint élni, lecsiszolod a sarkakat és nem lengsz ki semelyik irányba.


Mivel most nem tartok női jógaórákat ezzel szeretnék segíteni, hogy tudd, hova érdemes az adott napon vinni nőként a fókuszt.


A bejegyzések ebben a csoportban lesznek, ha érdekel, jelentkezz be, ez egy zárt csoport csak nőknek: HOLD kör - Útközben női jóga


Figyelemmel teli utazást kívánok önmagadhoz!

Hari OM Alexandra #Holdciklus