Recent Posts

Archive

Tags

Itt a tavasz!

Ma van a Holi, a tavaszköszöntő ünnep, a színek ünnepe Indiában. Az emberek festékes vizet és festékport szórnak egymásra. Itt a tél vége, jön az élet, jönnek a színek. Itt a változás.

A teliholdkor tartott ünnepen magunk mögött hagyjuk, ami volt, ami elmúlt, de a bánatot, a sérelmeket is. A múltat elengedve ünnepel ilyenkor mindenki nagy vigasságban.

A jelennel és a jövővel érdemes csak foglalkozni, ami olyan színes, mint az ünnep színei. Ezért remek alkalom van most a párkapcsolatok vagy családi kapcsolatok megújítására, azon dolgok elengedésére, amin nem tudsz változtatni. Ami nem megy, azt engedni kell.


A Holi a pozitív, jövőbe vetett hit.


Fejleszd ki magadban a megértést és az elfogadást. Mert nem lehet másképp.Kicsit olyan ez az ünnep, mint a nálunk honos busójárás, ahol a telet űzik el, de Indiában inkább a jövő üdvözlésén van a hangsúly. Ugyanúgy máglyát raknak, hogy elűzzék a rosszat, a hátráltató emlékeket, élethelyzeteket.A tűzbe vetik a démon, Holika bábuját, a megmaradt parázzsal szent tüzeket gyújtanak, a hamuval pedig a résztvevők homlokát megjelölik, amivel megáldják őket.


https://www.holifestival.org/


Boldog Holit! Itt az új kezdet!Áramoljon áldás és szeretet! Legyen minden érző lény boldog.


Hari Om Alexandra