Recent Posts

Archive

Tags

Jóga álarcok nélkül - meztelen jógaóra csütörtökön

Akik járnak hozzánk az online órákra tudják, hogy minden órának és oktatónak más témája van, mindenki halad előre meghatározott felépítés szerint.


Én a csakrákkal való foglalkozást választottam, ezért hétről hétre egy csakra van terítéken és ezt dolgozzuk fel mindig másként, hétfőn lassabban, szerdán csak női körben és péntekenként mindig áramolva egy Vinyasa Flow órán.


Most a héten pénteken vidéken tartok tábort, így az óra holnap, egy nappal előtte, csütörtökön 18 órától lesz megtartva, nem is akárhogy, ugyanis meztelen jógát fogok tartani.

A kettes csakránál tartunk, szakrális csakra is a neve, mert itt található az emberben a szent teremtő hely. Sokszor hallom, hogy ez a szexcsakra vagy a nemi csakra, szerintem helytelenül, mert nagyon lekorlátozzák ezek az elnevezések ezt az energiakereket és egy bizonyos gondolkodási térre terelik, amikor itt jóval többről van szó. Ezért ne használjuk ezeket, inkább maradjunk a szakrálisnál. Holnap este is ezzel a csakrával foglalkozunk és egy nagyon extra gyakorlásra vállalkozunk. Mégpedig "nude jóga" órát tartok. Igen.

Na, nem én leszek meztelenül, de ti viszont, akik részt vesztek majd az órán, igen. Ruhában találkozunk a szokásos csoportban és zoom linken, aztán mindenki kikapcsolja a kameráját. Aki nincs egyedül otthon, küldje el a családot egy sétakörre vagy zárja magára a szobaajtót, hogy zavartalanul gyakorolhasson. Ez fontos. Ne menjen el a gyakorlás egy olyan irányba, amit nem szeretnénk.


Miután hétfő óta ez a témánk és a holnapi gyakorlással tesszük fel erre a hétre a pontot, még gyorsan kihasználva az online adta személytelenséget, vagyis fizikai távolságot, mert jövő héttől már a szabadban gyakorolunk együtt. Ha eddig nem voltál velünk a héten az nem gond, holnap te is becsatlakozhatsz,

Holnap este megvizsgáljuk milyen (jel)mez nélkül csak úgy benne lenni az áramlásban. Álcák nélkül. Tisztán, nyersen, mindenféle színek, zavaró rétegek, téged meghatározó külső nélkül. Amikor el kell hagynod a kapaszkodókat, azokat a hamis dolgokat, legyenek azok tárgyak, emberek, vagy egyszerűen a külsőd, a ruhád, mindent, amivel azonosítod magad, amitől azt hiszed, az vagy te, amikor úgy leszel biztonságban, hogy ezeket elhagyod, na az a jóga.

Szépen leveted azokat és elengeded a gátakat, a gátlásaidat. És akkor történik meg a csoda: valódi önmagaddá válsz. Itt az idő találkozni és szembenézni leplezetlenül a fizikai testeddel, a vágyaiddal, az érzelmeiddel, a gondoltaiddal és aztán a legfontosabb: meghaladni azokat! Ebben segítelek én, ebben segít majd a jóga. Aki bátor velünk tart! Várlak titeket kivételesen tehát holnap este, péntek helyett csütörtökön, 18 órától! Az óra csoportjába, ha nem vagy még tag, itt tudsz jelentkezni: https://www.facebook.com/groups/523963354926168/ Hari Om Alexandra