Recent Posts

Archive

Tags

Karanténban egyensúlyban


Tóth Zita jógaoktató írása

"Nem hittem, hogy megérek erre, hogy megosszam a belső történéseimet a nagyközönséggel, de mégis eljött az idő s hamarabb is mint hittem.

Nagyon élvezem a 9 napja tartó karanténban rejlő lehetőségeket. Mindennap ugyanúgy kezdődik és mégis minden nap egy új kezdet a négy fal között.


Van időm és energiám arra, amire eddig nem jutott, például, hogy beállítsam a helyes, változatos, egészségesebb táplálkozást, persze kicsit megnehezíti az alapanyagok beszerzése ezt, ellenben a kreativitás kibontakozhat.

Illetve jelenleg nálam itt az ideje azt a rendet és rendszert megteremteni a mindennapokban, amit elvonulások alkalmával avagy táborokban lehetett.

Be lehet állítani egy jóleső rutint, be lehet ültetni az életmód elvek szerintieket, ill. tematikus szádhanákat és hosszabb ideig benne lenni ebben az egészben.

Remek lehetőség ez, hogy amit nem tudtam megugrani eddig, mint változtatást, azt most továbbvigyem.

Vagy nézzük a jógaórákat. Stúdióban az órákon azt tapasztalom, hogy hiába van egy terv, az nem szokott megvalósulni vagy csak részben, mert függ attól, hogy kik jöttek ma el, hányan akik újak, hogy vagytok aznap, én hogy érzem magam, mi van a levegőben, mi lesz ma jó mindenkinek a szőnyegen, a teremben, s együtt.

Most itt van az online jóga, nagyon tetszik, hogy tudok így készülni, úgy érzem, hogy a tematikus továbbadás könnyebben kivitelezhető és elszántan nem engedem magam letérni a tervről.

Következő alkalommal pranayama előkészítéssel fogunk foglalkozni, itt idézném tanáromat, Bálintot: mert "szuszogni mindenki szeret"

De nehogy azt hidd, hogy nem lesz kihívás, nagyon is az lesz. Most kiemelten fontos téma a helyes légzés, illetve hogy karban legyen tartva a légzőrendszerünk!

Annyira várom már! Jó lesz s izgalmas."

Zita mindig keddenként este 18 órakor vár titeket online , élő órájára.