Recent Posts

Archive

Tags

Ki vagyok én?

Akkor vagy boldog, amikor a helyeden vagy, amikor a saját életedet éled.


A ma esti Vízöntő-Telihold a bátor önmegvalósításról szól.


Borzasztóan egyszerű rájönni arra, hogy amiben éppen vagy az jó-e neked vagy sem, legyen az a párkapcsolatod, a munkahelyed, a beosztásod, az otthonod, bármi.


Ha nem érzed magad boldognak benne, akkor az nem a tiéd. Akkor az olyan, mint a nem jó méretű vagy színű legokocka, nyomod bele a másikba, lehet, hogy majdnem jó, de a majdnem jó az nem jó. Ha nem passzol össze a két kocka, nyikorog, fáj, szúr, törik, akkor hiába erőszakolod, az nem a te helyed.


Akkor nem leszel boldog.


Te kinek az életét éled?


Olyan sokszor hallod: légy önmagad! Mintha ez olyan könnyű lenne. Nem, nem könnyű és lehet, hogy egy élet kevés engedni megnyilvánulni azt, aki te valójában vagy. Mert ha érzelmileg nem elég tudatos és érett környezetben nevelkedtél, akkor később elvárásoknak akarsz megfelelni, hiszen ezt a gyerekkorból hozod.


Mit vártak el a szüleid tőled, te mi vagy milyen legyél? Azt csinálod, amit ők akarnak vagy felismerted azt, amit te szeretnél úgy igazán a szívedből.


Vagy lehet, hogy csak félsz megvalósítani, mert akkor mit szól anya és apa? És hiába nőttél fel, hiába van akár már saját családod, még mindig az ő elvárásainak kell megfelelni?


Pedig az ő elvárásuk lehet, nem is igazán elvárás, hanem ők is a saját kudarcaikat akarják veled kijavítani. Mert akkor majd helyre áll a rend, gondolják.


Vagy sokszor van az, hogy az az elvárás, hogy az ő szakmájukat vidd tovább, mert féltik azt az energiát elveszíteni, benned akarnak tovább élni.


De közben ehhez nincs joga senkinek sem. Még a szülőknek sem.


Te a saját életedet éld és itt jön be az Oroszlán hónapja: merd a saját életedet élni! Legyél bátor és válassz egy saját utat, ne megfelelni akarj, de senkinek se, csak önmagadnak.


Minden a szeretetről szól. Ha megfelelek nekik, elfogadnak, szeretni fognak.


Anya, te büszke vagy rám? És apa, te? Egész életünkben azért küzdünk, hogy büszkék legyenek ránk. De van, amikor ők nem tartanak még ott, hogy belássák, te akkor leszel boldog és szabad, ha a saját életedet éled.


Ha viszont ők nem tartanak ott, akkor te miért akarsz olyan embereknek megfelelni, akik tudatosságban nem tartanak ott, mint te?


Tudom, ez durva. A szülők mindig az Istenek. És az Istenek fent vannak a polc tetején, tiszteljük, szeretjük őket, imádkozunk hozzájuk, hiszünk és megbízunk bennük. Amikor a polcról lekerülnek az Istenek és emberek lesznek belőlük az egy nagy lépés és lehetőség számodra. Rájönni arra, hogy a szülők emberek és akkor is lehet tisztelni, szeretni, bízni bennük, ha nem Istenek, forradalmi és felszabadító érzés még ha az elején félelmetes is.


Ekkor jössz rá, hogy Isten nem kívül van, hanem ott él, lüktet benned.


Sokszor amikor olyan szüleink vannak, akik korlátoznak minket belső szabadságunk megélésében, két út áll általában előttünk.


Az egyik, hogy az elvárásaik szerint élünk, olyan párt választunk, akit őt szeretnének, ott tanulunk tovább, olyan munkahelyet választunk és olyan ambícióink vannak. Boldogtalanul élünk.


A másik út, hogy a kamaszkort nem nőjük ki, hogy 30 évesen is még rebellisen élünk, szembemegyünk velük, és mindent csinálunk ami a másképp. És megint csak: boldogtalanul élünk.


Itt az ideje megállapodni középen. De amikor évek óta e két út valamelyikét járod, hogyan lehet rájönni, hogy hol van akkor az az ösvény, amit lehet, neked kell kivágnod magadnak, lehet el van rejtve, de hol van?


Ki vagyok én? Ez a nagy kérdés. és ez a Vízöntő Telihold kérdése is az Oroszlán havában. Megtalálni a saját utadat és megtanulni azon biztonsággal járni.


Félelmek nélkül. Bátran.


A kezdő lépésekhez tedd fel magadnak azt az egyszerű kérdést: miben vagyok jó?


Sokszor van az, hogy te valamiben jó vagy, de amikor abban megdicsérnek azt mondod, á ugyan, ez semmiség. Na az kezdjen gyanús lenni, mert az hárító mechanizmus.


Vagy persze ha van benned bőven az oroszlánból, akkor áteshetsz az oroszlán másik oldalára és kiállsz a kőszikla szélére és onnan nézel le a birodalmad aprónépére, el vagy ájulva magadtól. Egyik véglet sem jó.


A mai Telihold arra hív, hogy kiállj magadért, fent a fej, kint a mellkas és tudatosan vállalnod kell azt, ami neked ugyan könnyű és természetes, de mégis abban kimagasló vagy. Ami téged valójában érdekel. Ami lehet, hogy eltér viszont az elvárásoktól.


Akkor leszel boldog, ha vállalod azt, aki te vagy.Aki az igaz természete szerint él, az a boldog ember.


Persze a boldog embernek is hiányozhat valami, lehet olyan életterület, ahol nem maradéktalanul elégedett. Például lehet szakmailag a helyén, de a magánélete hiányos. Vagy tökéletes párkapcsolata, szép családja van, de a munkahelye nem az, ahol önmaga. Mégis boldog, mert a saját életét éli.


Hallgass a szívedre és lépd meg, amit kell ma. Kiért? Önmagadért.


Mert megérdemled.


Ne pazarold el az energiáidat arra, hogy mások életét éled.


Aki önmaga életét éli, az egyel közelebb van a megvilágosodáshoz. Hidd el, hogy nem ez a könnyű út, sokszor lehet, hogy gáncsolni fognak, de ha a szülők nem is, az univerzum támogatni fog.


Nézz fel ma este 6-kor az égre, hátha látod a Holdat, akkor lesz teli. A mai órám kezdődik pont akkor, ha velünk tartanál, írj!


Hari OM

Alexandra


#Oroszlán #Vízöntő #Telihold