Recent Posts

Archive

Tags

Lassú víz partot mos

Holnap kezdődik a Bika korszak, ami a gyarapodásról, a sokasodásról szól. Tehát az elkövetkezendő időben mindenben a még még, a több és a még több várható.

Ugye emlékszünk, a Kossal indult a zodiákus kör, a fejnél, tehát most a következő jegynél, a Bikánál haladunk lejjebb, a torok lesz a leggyengébb testrészünk, érdemes különösen vigyázni rá ebben az időszakban.

Az előttünk lévő hetekben könnyebben fel lehet szedni, súlyt raktározni, ezért az étkezések utáni mozgásnak most kiemelt jelentősége van, amúgy is ügyelj most nagyon a táplálkozásra, érdemes visszafogni tudatosan magunkat. Ami most bekerül, az bent marad és nehezebben tudunk a fölöslegtől megszabadulni.

Várhatóan ezt az időszakot uralják majd a tömeges megbetegedések, különösen majd az újhold utáni időszakban, jövő csütörtökön Szent György Napja után egészen május 7-ig, amikor majd elérkezünk a Skorpió Teliholdhoz. Utána várható viszont csökkenés.

Tehát nagyon fontos hetek előtt állunk, a visszafogás most kiemelt jelentőségű!

A főétkezések időpontjait érdemes 12 óra köré csoportosítani és napnyugta után szigorúan nem enni. Érdemes könnyen emészthető ételeket enni, vagy olyan fűszereket használni, amik segítik az emésztést, pl. ma Ricsi a római köményt javasolta.

Ne felejtsd a Bika az élet, de az életben maradás is. A biztonság, a létbiztonság kérdései kerülnek előtérbe. Kitartás, hosszú lefolyás.

Arról már beszéltünk, hogy a Bika egy lassú jegy, a hosszú folyamatok, az érlelő gondolatok, a kivárás.

Most el kell fogadnod, ami ezzel jár, hogy hosszú az út, de így és csak így van lehetőség a változásra. Ha túl gyorsan élsz, ha hirtelen mozdulatokat teszel, ha pörögsz ugyanúgy, mint eddig, akkor nem lesz időd megfigyelni magad, nincs idő rátekinteni magadra, késztetéseidre, döntéseidre.

A Bika az erő megtestesítője, a fizikum, a mozdulatlanság. A bika az ősi bikakultuszból került a hagyományba, ő a férfierő és a nemzőképesség szimbóluma. Nandi (नन्दि) Síva hátasállata, az igazság és az erő megjelenítője. A szó a tamilból jön és jelentése növekedni, gyarapodni, megjelenni. De a szanszkritban boldogságot, elégedettséget, kiteljesedést is jelent.


Biztonság, stabilitás, az új alapok megteremtése - mi vagy ki az, amire vagy akire számíthatok, mi az, amim van, amivel gazdálkodhatok, és miből van hiány.

Kire támaszkodhatok, ki az, akinek biztonsággal nekidőlve együtt haladhatok. Hol száll el a nő ereje, illetve hol vagy ki mellett tud töltekezni. A férfiak tudatosíthatják, bizony az ő feladatuk az alapok megteremtése, álljanak bele, a biztonságot ők kell, hogy nyújtsák. Szembesülhetnek erősségeikkel, gyengeségeikkel, elszánhatják magukat arra, hogy bizonyíthatják férfierejüket.

A Bika eleme a föld. Most nehéz, de jó gyakorlat a meditáció, általa leszállni a tudatalattiba és feltárni mindazt, amit jó mélyre ástál. Most elbírod, amit találsz. Erőd is lesz ránézni arra, amit a felszínre hozol, amit tudatos szintre emelsz.

A Bika jegyében a legfontosabb nap Szent György napjához kapcsolódik. amikor a Sárkányölő győz a Sötétség felett és elhozza neked a Napot. Bízzunk benne. A sárkány az egó, a Nap pedig a tudatosság szimbóluma.

Jó időszakban vagyunk arra, hogy őszintén bíráskodjunk magunk felett, tetteinket, döntéseinket felülbíráljuk. Most nehéz változtatni, de a nagy megállapításoknak annál inkább itt az ideje.

Egyébként meg most kell még belehúzni!

Kitartás!

Namasté

Alexandra

#Bika #SzentGyörgy #Sárkányölő

A képen az egyik kedvenc Szent György ábrázolás látható, a Szerb utca és a Veres Pálné utca sarkán található templom kerítésén.