Recent Posts

Archive

Tags

Legyen tűz

Kos Újhold. A legnagyobb tűz. Ma gyújtja be magát és még két héten át, napról napra csak egyre jobban lobog. Most rajtad áll, mit csinálsz ezzel a tűzzel. Elsodor vagy használod.

A kérdés mindig ez, engeded hogy beborítsanak a lángok és minden porrá égjen - megjegyzem ez is egy megoldás, mert a tűz tisztít. De be is foghatod, használhatod ezt a tüzet most.


Oscar Wilde állítólag a halálos ágyán azt mondta: "Szörnyű ez a tapéta. Egyikünknek mennie kell!" Te most ki vagy, miből tudsz engedni és mit tudsz magadból használni - ez fog most kiderülni.


Használhatod a tüzedet például arra, hogy most minden nap gyakorolsz. Jógát gyakorolsz. Igen minden nap. Rengeteg lesz a tűz az elkövetkezendő napokban, ahelyett, hogy engeded, hogy begyullasszon, fordítsd át és használd energiaforrásnak.

Ne gyulladj be. Ne félj. Az olaszok azt mondják, minden rendben lesz és ez így is van. Mert ez a világ rendje, a folyamatos változás. Náluk ez már látszik is. Nálunk meg csak ma kezdődik úgy igazán a tarlóégetés.


Most nem lehet leállni minden szinten. Használd ezt a tüzet, ami nem csak a felszínt viszi. Hanem a felszín alatt megbúvókat, akik vagy amik kárt okoztak neked. Fájdalmat.

Engedd bele magad, hogy minél gyorsabban égjen végig, hogy nagyobb legyen a lángja, mint a füstje, hogy alaposan elvégezze a tűz, amit kell.


Ez az időszak mindenkinek küzdelmekkel jár. Itt mindenki érintve van, csak lehet más életterületeken.Amikor a Nap és a Hold együtt áll, akkor a Hold nem látszódik. A teljes sötétség. Tudjuk, a Nap a tudatosság, a Hold pedig az érzelmek. Most az érzelmek háttérbe kell, hogy kerüljenek, egészen Teliholdig. Ne feledjük, Mérleg Telihold jön, a szépség, az egyensúly, a kiegyezés, a szerelem. De most még nincs itt ennek az ideje, most csak a tudatosság, az erő, a magadra fordított aktivitás és mások megsegítése - ezt táplálja a tűz.

Ahogy nő a Hold, úgy lesz nagyobb. Van két hét. Két nagyon fontos hét Teliholdig.

Sokszor fel se tűnik két hét. Mit nekünk fél hónap. Mi 14 nap. Semmiség. Egy hosszabb nyaralás, két hét múlva a valami. Pikk pakk, itt lesz, ezt szoktad gondolni.


De ez a két hét most olyan felfokozott tüzes lesz, mint még soha életünkben. Ezt a két hetet, amíg élsz, nem fogod elfelejteni. Ez lesz az a két hét, amiről az unokáidnak fogsz mesélni.

Ezek most nem az üdülés vagy reményteljes várakozás hetei, ezek a kemény valóság napjai, a tiszta valóságé, ami napról napra csak igazabb és valóságosabb lesz. Egyre több látszik majd mindenből.


A Hold növekedésével minden növekedni fog. Nem csak a megbetegedettek száma és az elhunytaké, de tudjuk, a gyógyultaké is!


Benned is nőni kezd minden. Igen, nőhet a félelem, a szorongás, nőhet a bizonytalanság, az aggódás is. Viszont nőhet benned egyre a megtisztulásra való vágy is.

Képzeld azt, hogy az elméd egy nagy ház és a pincétől a padlásig minden nap egy helyiségben most tüzet raksz. Az élet most könyörtelenül áttol a küszöbön és az az arcodba tuszkolja a valóságodat.


Most napról napra egyre jobban mindenre fény derül.

De ne ijedj meg. Az jó, ha szembesülsz. Világosan látni fájdalmas, de csak ez az egyetlen egy út létezik a változásra.


Elkezdődött Shiva pusztító tánca, két hét múlva itt új világ születik. Az életünk pedig teljesen más lesz.


A Kos nincs figyelemmel az áldozatokra, csak töri az utat. Viszont ő az, aki megmutatja, merre kell menni.


A Kos a fej és az izmok. A beletett munka. A vér és a verejték.

Különösen ügyelj arra, hogy az erőszakos kommunikációt, a hevességet, a hirtelen döntéseket ebben az időszakban kerüld. Nem lesz könnyű. Tudatosítsd, hogy a dolgokat nem lehet erőből megoldani. Hogy van olyan, amit nem tudsz befolyásolni. Na ezt a Kosnak nagyon nehéz elfogadni. Ezért ebben az időszakban mindenkinek nehéz lesz elfogadni, hogy az események elszabadulnak és látszólag nincs rájuk hatásunk.

Ezért kiemelt jelentősége van most lecsendesedésnek. A kézifék behúzásának egyéni szinten, mert ez kihat a társadalom egészére.


Neked most vissza kell fognod magad.


Otthon maradsz. Magaddal és a családoddal foglalkozol. A szűk környezeteddel. A lakásoddal. Visszafogottan élsz. Meggondolod mit honnan vásárolsz. És mikor. És kitől. Mit eszel, visszafogod az étkezést. Ha eddig ittál alkoholt, most mellőzd, mert azzal csak tovább raksz az amúgy is erős tűzre.


Meditáció, lenyugvás, csöndes, lassú, nyugtató tevékenységek - ezzel tudod ellensúlyozni a világban tomboló tüzeket.


A Kos az élni akarás. Ezt látjuk a természetben is. A vírus zajlik hétköznapi szinten, ez tölti ki a tudatunkat. De a világmindenségben, a természetben, a mögöttesben, az Isteniben nincs vírus. A világ rendjét a vírus nem érinti. Ugyanúgy bújtak ki az első virágok, mint mindig, ugyanúgy kezd el zöldellni a rét. A látszatvilágunk nem befolyásolja a valódi világot.

Itt viszont persze most küzdelmünk van. Küzdünk a testtel, a fájdalmaival. De ami mögötte van, az nem szenved. Ezt tudatosítsd! És te is oda tartozol. Ezt írd fel magadnak. Ezt jól vésd be. Ami most vagy, amit érzékelsz ez időszakos csupán.


A Kos az energiabomba. Berobban. Belobban. Ő a dolgok elindítója. Az új kezdet.

A mantrája "Én vagyok Brahma", Ő a potenciál, belőle lehet bármi.


Most az új világ küszöbén állva a minden lehetőség bennünk.


A Kos most erőt ad mindannyiunknak, hogy újratervezzük az életünket. Hogy újrarajzoljuk azt. Egy korszak lezárul és most el kell indulnunk a változás útján.


A Kos egy rendkívül erőszakos jegy, olyanokra kényszerít most minket, amit magunktól nem csináltunk volna meg. Most erőszakkal kényszerülsz arra, hogy változtass az életeden.


A Kos a social distancing királya, eddig is ezt csinálta, rajta kívül nem igazán létezett senki. Hát most ezt neked is meg kell tenned, tanulj a Kostól, csak ne forduljon át ez önzőségbe, hanem használd ki ezt az időszakot magadra.


A legjobb helyen és legjobb időben vagy. Most belekezdhetsz valami teljesen másba, valami teljesen újba. És azért mert nincs más választásod. Az A terv nem jött be. Most kell egy B terv.


Fogd meg ezt a tűzet, ami a világban van, ezt a lázat, amiben együtt égünk és használd gyújtósnak a saját életedhez. Beindítani a dolgaidat.


Ne felejtsük, még a nagyböjt időszaka tart. Az energiák visszafogása, megtartása zajlik. Hogy tudok beindulni úgy, hogy közben visszafogom magam. Na ezek a nagy kérdések. Hogy tud megvalósulni a Hold, hogy csak a Nap van.


Ez a jóga.


A megoldás az, hogyha most magadnak maradsz, elkezd nőni benned a világosság.


Gyújts lángot magadban!


Gyakoroljunk fáradhatatlanul Alexandra

Namasté,

Alexandra

#Kos #akarat