Recent Posts

Archive

Tags

Lemondással jár

Nem, nem félek a Koronavírustól, ha itt van, bízom benne, hogy keveseket érint majd és ha mégis elkapjuk, akkor az immunrendszerünk képes lesz legyőzni, mint minden más vírusfertőzést.


Viszont kérem, az áhimsza jegyében, aki külföldről jön haza és olyan országból, ahol bizonyítottan megjelent már a vírus (Kína, Olaszország, Irán, Németország, Csehország, Nagy-Britannia, Dél-Korea, Indonézia) utána két hétig lehetőség szerint ne jöjjön közösségbe jógát gyakorolni.


Nyilván napokon belül megjelenik hazánkban is a vírus. Emiatt nem szükséges felvásárolni a boltokban a készleteket, mert utána is tudtok majd élelmiszert venni, de a megelőzésre viszont nagy hangsúlyt érdemes most fektetni, mint minden ilyen időszakban.

Ezek a rendszeres kézmosás és az immunerősítés, a nagyobb rendezvények, közösségek kerülése.Használjuk ki ezt az időszakot a befelé fordulásra, a magunkkal törődésre.Mindig mindent ugyanúgy akarunk csinálni, fogadjuk el, hogy nem mindig lehet minden úgy, ahogy mi szeretnénk. Nem feltétlenül kell most külföldre utazni, maradjunk egy helyben.

Tudom, hogy ez nehéz, mert más diktál a hétköznapi élettempó és felfogás. Túl sokat dolgozunk, cserébe túl sokat akarunk, mert aki túl nagy áldozatot hoz, annak vannak elvárásai. Nekem ez kell, nekem ez jár, én megérdemlem.


Pedig a túl sokból kellene csak lefaragni.Gyakoroljuk az elfogadást, a szelídséget, a türelmet. És a legfontosabbat: a lemondást.


Egy ilyen vírus talán segít minket abban, hogy megtanuljuk, hogy a visszafogás a helyes út. Mindenben.Köszönöm, hogy vigyáztok egymásra és magatokra.


Áhimsza. Shanti shanti shanti. Alexandra