Recent Posts

Archive

Tags

Méregtelenítés mesterfokon

Tegnap átmentünk néhányan egy komoly folyamaton. Életem egyik legmeghatározóbb élménye és biztos vagyok, hogy mindenkinek, aki ott volt.


Minden ment, aminek mennie kellett.


A jóga tradicionális tisztítógyakorlatait végezve megújultunk.


Az egész emésztőrendszert átmostuk, aztán kimostuk a gyomrot, majd az orrjáratokat, végül a szemeket. Ez mind a hagyomány része, a jógik évente többször is akár elvégzik.

Még a gyakorlottabbaknak is a főszereplő a shanka prakshalana, ami béltisztítást jelent. Ez egy hosszadalmas folyamat, meghatározott mennyiségű és oldottságú sós vizet kell inni, közben pontos sorrendben és technikával adott jógaászanákat végezni, ezek segítik, hogy a víz végighaladjon a rendszeren és hatékony legyen a tisztítás.


Utána egy órás jóga nidrában simítottuk ki magunkat.


Az egész folyamat végén egy ételt kell megenni, amit úgy hívnak, hogy khicheri, erről láttok itt egy képet. Mungóbabos rizs római köménnyel és kurkumával.Nagyon nem mindegy, hogy milyen környezetben, kinek a vezetésével végzed ezt a teljes tisztítást. Mi Szentbékkállán, Nagy József oktatótársamnál voltunk, aki társával, Ilonával kísért minket végig, türelemmel, nagy szeretettel. Mindenki biztonságban érezhette magát.

Most 10 nap szigorú diéta következik, de utána is a következő hetekben csak könnyen emészthető ételeket szabad fogyasztanunk, mivel a bélrendszer a gyakorlat után rendkívül érzékennyé válik.


Ami biztos:

- hónapok óta nem aludtam ilyen jól, mint ma éjszaka - átértékelődött egy nap alatt nagyon sok minden - sikerült elengednem és elfogadnom véglegesen azt, ami nagyon régóta nyomta a szívemet, régóta dolgoztam rajta, de most, egyszerűen végleg kimostam magamból, ami még maradt ezzel kapcsolatosan bennem - felszínre jöttek olyan tulajdonságaim, amiket nem szeretek magamban és elnyomom őket, most viszont tudatossággal és szeretettel figyelni fogok rájuk és változtatok, ahol kell - olyan tisztának érzem magam, mint egy kisbaba, ezért nagy gonddal vagyok minden dolog iránt, amihez hozzányúlok vagy, amit beviszek - egy nap alatt hihetetlen magas lett a mércém, pedig eddig sem volt alacsonynak mondható, ami a személyes és a környezetem higiéniáját illeti - nagyon összekovácsolódott a csapat, akikkel benne voltunk ebben a folyamatban, nagyon nagy volt mindenkiben a szeretet és jó volt megérezni, ezt az energiát, milyen erős tud lenni, ha ennyire tiszta és őszinte - először felszabadultságot, majd elképesztő szelídséget és nyugalmat éreztem, olyat, mint még talán soha előtte az életemben - elképesztően növeli a gyakorlat a tudatosságot - a kitartás képességét - és az erőt - úgy érzem teljesen megtisztultam, mintha a nyirok és a vérrendszer is tiszta lenne és ez nagyon jó érzés, mintha a bőröm állaga is más lenne - olyan jókedvem van azóta is, hogy ihajcsuhaj


Csak ajánlani tudom mindenkinek. Én minden évben egyszer meg fogom csinálni.


Hari Om, Alexandra


(Sajnos jelenleg nem szervezünk új alkalmat, csak jövőre.

Ellenjavallt várandósság és menstruáció alatt, nagyon alacsony vagy nagyon magas vérnyomás esetén, vesegyengeség, súlyos cukorbaj, sérv, gyomorfekély esetén és gyerekeknek sem javasolt végezni.)