Recent Posts

Archive

Tags

Merülj alá

Napok óta érezhető a Hold hatása. Nem is akármilyen Telihold lesz holnap pont ebédre érkezik a Skorpió.


Amikor Telihold van, szembenállás van. Feszültség. Most a Bika és a Skorpió között. Ilyenkor mindig feltesz az univerzum egy kérdést. Az egyik a biztonság, a földelés, a másik a bizonytalanság, a félelmetes érzékelésen túli. A napos oldal és az árkényország. Neked melyik kell?


A Skorpió mindent csak száz százalékon tud csinálni. Legyen az párkapcsolat, munka, bármi. Nála nincs langyos víz, ezer fokon ég, lángol, szenvedéllyel, intenzíven, vagy mindent vagy inkább a semmit.Neki mindig pokolra kell menni. Addig megy, addig kutat, amíg meg nem találja, ki nem ássa a lényeget. Amit kitúr, az nem mindig kellemes. De akkor sem fogja elkendőzni a valóságot, nem csak magát a környezetét is szereti szembesíti. Ő az élet árnyoldalait keresi, a feltárás hajtja, az űzi. Mindig elégedetlen önmagával, rengeteg belső harc és küzdelem az, ami zajlik szüntelenül benne. Valamilyen ősbizalmatlanság jellemzi, ezért mindent és mindenkit birtokolni akar, kontroll alatt tartani, de ezt pusztán félelemből teszi. Ő maga valójában reszket a kötöttségektől. Nem tudja igazán odaadni magát. Ezért párkapcsolatai sokszor ugyan szenvedélyesek, de mégis felszínesek, nem mutat magából sokat, nem ad, inkább csak elvesz, hiszen nem tud elköteleződni vagy a másik véglet, unalom, ahol nem érheti sérülés és bántás.


Azt hiszem valójában az egyik legérzékenyebb, legkiszolgáltatottabb jegy, és most az időszakra is ez jellemző, sérülékenységünk most az egeket verdesi, mintha büntetnénk magunkat, mintha most nem érdemelnénk meg a boldogságot, az élet élvezetét. A Skorpió mindig minden idegszálával folyamatos készenlétben van, kész lecsapni és a mérge halálos tud lenni. Nagyon meg tudsz most másokat bántani.


Nem fárasztó ez, de nagyon?


Ha egyébként pedig most minden éppen rendben van körülötted, akkor az gyanús kezd lenni, azt szinte el sem hiszi a Skorpió, ezért megnézi inkább az érem másik oldalát.

Mindig megjelenik benne, hogy jó jó, de mi van ha.


Viszont most itt van neki a Bika, a legnagyobb segítő, a tanító társ. A stabilitás szobra.

Ez a Telihold nagy felismeréseket hoz nekünk. A nagy pont jön végre a dolgok végére. Nézz fel az égre és tudd, az az a pont, amit le kell tenned, oda kell végre biggyesztened, különben nagyon nehéz lesz később. Engedni kell, hagy menjen. Meddig akarsz még szenvedni?


Napok óta nagyon intenzív álmaim vannak, ami amúgy nem jellemző rám, de ma reggel jöttem rá, ez biztos a Skorpió Hold. Nagyon fontos üzeneteket küld a tudatalatti. Mert a Telihold lámpás, rávilágít dolgokra. Mész le a pincébe és bevilágítasz minden sarokba és jön a felismerés, hogy hogy volt. Hogy mit is éltél akkor át.


Régi történetek végére kerülhet most pont bennünk. Olyan kapcsolatok, sérelmek lezárása történhet most meg, ami akár évek óta elhúzódva, beleragadtak a tudatalattiba. Már nem is sejtetted, hogy hatással vannak rád. Közben ezek a legalattomosabbak, mert olyanok, mint a vízmosás, a felszínen nem látod, de a mélyben aláássák a biztosnak hitt biztonságod.


Aztán csodálkozol, hogy mint egy homokvár, egyik napról a másikra, összeomlik. Beomlik.


A Skorpió időszaknak a legnagyobb tanulási feladata elhinni magadról, hogy te jó vagy, csodálatos. Hogy te is érdemleges vagy, megélhetsz, megkaphatsz minden földi és földön túli jót, amit csak az élet kínál. Itt az idő, hogy levetkőzd a bűntudatodat, azt a sugallatot, hogy neked valamiért az életben bűnhődnöd kell. Ez most mindannyiunkban felsejlik.

Nem, te bizony tökéletes vagy! Neked ugyanúgy jár! Nem kell elszenvedned, nem kell lejjebb adnod.


Csak aki önmagában bízik, tud kapcsolódni másokhoz, csak aki önmagában hisz, találja meg az élet napos oldalát. Társakat, vagy a Társát.


Amíg viszont nem teszel pontot a végére, és hidd el, ez tényleg "csak" egy erős elhatározás kérdése, addig nem történik meg ez a kapcsolódás. Sem önmagaddal, sem a másikkal.

Ha félsz, mert átvertek, becsaptak, mert kiszolgáltatottnak érezted magad, áldozatnak, akkor ezt engedd el most már!


Ahogy fogy a Hold, úgy engedd ezt ki magadból.


Szóval van egy jó hírem, most ez az időszak jön, a Bika stabilitást, biztonságot, bizalmat önmagadba hoz az életedbe, az elkövetkezendő hetekben el fogod tudni engedni a bizonytalankodást.


Készen állsz a boldogságra? Az életed nehéz kérdésivel szembenézni? Azzal, ami üldöz, a hibáiddal, a rossz döntéseiddel? Készen állsz másképp élni? Tudsz bízni és hinni? Lehet, hogy nem. De majd idővel. Nem sürgetlek.


De dolgozol rajta, keresed a változást.


Vagy igen, de akkor meg vágd be a kaput és tegyél a változásért, merülj alá.


Namasté Alexandra

#Skorpió #Telihold