Recent Posts

Archive

Tags

Munka vagy család?

Telihold. Nap a Bakban, Hold a Rákban.


Munka vagy család.


A telihold mindig feszültséget kelt az emberben, mert a két véglet találkozik. Most januárban a fizikai dolgok, a pénz, a matéria, ami kézzel fogható, látható, a test vagy az, ami nem látható, az érzések, az érzelmek, a szív.

Melyik erősebb? A föld vagy a víz? Stabilitás vagy mozgékonyság. Hogyan áll a kettő együtt?


Lépni vagy nem lépni, ez itt a kérdés. Menni vagy nem menni és azt hogyan?


Hallgassak az eszemre, vagy hallgassak a szívemre. És már megint a torokcsakránál vagyunk, hiszen a kettő találkozási pontja ez az energiaközpont. Tehát a lényeg, hogy meg tudod-e fogalmazni, be tudod-e vallani magadnak vagy akár másoknak, hogy mi vezérel inkább. A racionalitás vagy inkább az, amit a szíved súg. Ha megfogalmazod magadnak, akkor jönni fog a megoldás.


A Bak céltudatos, fegyelmezett, kitartó, tör előre, tör felfelé, legyen bármilyen meredek is a terep. Nem lát soha akadályt, vagy ha van, akkor legfeljebb kihívást érez, hogy azt megmássza. A Rák más stratégiát választ, a Rák az egyik legérzelmesebb jegy, pont az ellentéte a Baknak, benntartó, megtartó, gondoskodó, dédelgető, inkább marad egy helyben, sőt hátrál meg, lép vissza, minthogy konfliktust vállaljon. Elsősorban magával.


Melyik energia győz most benned? A Ha vagy a Tha - a Nap vagy a Hold? Valamelyikből engedni kell a telihold után, az biztos, hogy egyensúly legyen. Jó ilyenkor megnézni, mi várható a hónap végén. Mivel Vízöntő Hold jön, várható ebben kiegyezés, mert a Vízöntő józan ésszel valósítja meg a megérzéseit. Mindig a szokatlant, a nem szokványosat keresi, nem azt, amire mások számítanak, amit mások elvárnak, soha nem akar senki elvárásainak megfelelni. Hoppá! Remélem, eleget súgtam.


Tehát a hónap végére vége lesz ennek a most érzett érzelmi feszültségnek, ennek a patthelyzetnek. De valamiből engedni kell.

Most úgy érzed a kettő közé bepréselődtél. Tedd föl magadnak őszintén a kérdést, mi a fontosabb? Mi vezérel inkább? A munka? Vagy a család? Mi a prioritás az életedben. Vagy egyáltalán miért van az, hogy választanod kell.

Vagy hogy tudod megnyitni úgy a szívedet, hogy közben ne veszítsd el a talajt a lábad alól. Hogy legyen meg az anyagi biztonság, miközben azt csinálod, azzal foglalkozol, amit valójában szeretsz. Vagy, mi az a munka, amit szívesen csinálsz, ahova szívesen mész be minden reggel. Ahol megkapod a jó fizetést, de közben szívvel lélekkel és nem meghasonulva vagy nap mint nap jelen. Vagy hogy tudsz úgy előre (felfelé) menni, hogy tudsz karriert építeni, hogy közben gondoskodni tudj a családról.

Neked mi számít jobban? Ha a munka, akkor miért? Tisztád ezt magadban. Mit szeretnél bizonyítani? Sok fiatal nő küzd ezzel, amíg a munka a prioritás, addig hogyan tud gondoskodó családanya válni belőle. Soha előtte nem volt ennyi terméketlenségi és meddőségi probléma, mint napjainkban. Ezen gondolkozz el. Mi a nő és mi a férfi fő feladata az életben? Hogyan lehet a két végletet összebarátkoztatni egymással?


A Rák-nő az anya archetípusa, aki táplál, aki gondoskodva megtart. A Bak-férfi az apa archetípusa, aki megteremti a hátteret mert töri az utat, aki ezáltal biztonságot nyújt.


A nő a Hold, a Tha energia, a passzív minőség a jóga szerint. A nő a mozdulatlan, vagy aki, úgy mozdul el, hogy hátrafelé indul, ő az, aki kihátrál. És ez így van jól! A nő csak így tud befogadóvá válni. Ez a lényege. Életének fő feladata megtanulni az elengedést és kezelni a ragaszkodást.


A férfi a Nap, a Ha energia, az aktív minőség a jóga szerint. A férfi az, aki előre tör, aki a dolgok mozgatója. Ő teszi meg az első lépést. Mindig célok vezérlik, előre néz és nem hátra. Életének fő feladata megtanulni kapcsolódni és kezelni az érzelmeit.


A nő a Rák most, a férfi pedig a Bak. Teremtsd meg a két véglet egyensúlyát magadban! A lent és a fönt között van egy mező, ott találkozz önmagaddal. Ott lesz az a belső gyermek, aki tudja, mi a helyes. Ez a jóga, a hatha jóga.


Mondok valamit, ami lehet, segít: menj vissza oda, ahonnan jöttél. Oda, ahonnan indultál.

Sokszor mászunk fel úgy a csúcsra, hogy útközben vesszük csak észre, milyen áldozatok árán. Érdemes ezeket vállalnod? Meddig még? Te kit hagytál el, kit hagytál hátra? Kit hagysz most hátra?


Lehet, hogy önmagadat. Megéri?


A mai telihold azt mondja, állj meg és vizsgálódj. Itt az ideje, hogy meghatározd, hol vagy, hogy jutottál oda ahova, ki és mi kellett hozzá és akkor megtudod, hogyan jutsz tovább.

Minden lépésedet a szíved vezéreljen. Mert, amire szükséged van, nem más, mint a szeretet.


Namasté Alexandra


#Bak #Rák #szív #fej #torok #csakra #torokcsakra