Recent Posts

Archive

Tags

Nincs értelme semminek?

ÚJHOLD. BAK. MA HAJNALBAN.


A Bak tör előre, fáradhatatlanul, nincs Isten, aki letéríti az útjáról. Megy, egyre magasabbra mászik, egyre nagyobb célok felé törekszik.


Csúcstámadás az élete.


Sosincs vége, mindig egy magasabbat kell meghódítani.

Következetesség, rendszer, struktúra és ezekben is mindent meg is érteni. Csak úgy lenni, csak úgy tölteni az időt számára érthetetlen. Neki nincs dolce fa niente - az édes semmitevést nem ismeri.

Pedig milyen jól jönne ma neki!


Az újhold, a dupla Bak, amikor a tudatosságunk jelölője, a Nap és az önérzetünk, a Hold is ugyanabban van.


Amikor az ész és az érzelmek egyenrangú felek lesznek.

Amikor összeér Ég és Föld. Ahol találkozik szív és ráció.


Nagyon jó nap van ma arra, hogy értelmesen tekintsünk az érzelmeinkre, és higgadtan tudjunk meghozni döntéseket.


A Bak minőséggel egy fontos nehézség jön, mert hajlamos átesni ilyenkor az ember a ló túlsó oldalára. Ügyelj arra, hogy ne kerekedjen felül az ész, a racionalitás, ne azt nézd, hogy mi az, ami ésszerű, hanem haladd meg mindkettőt, az érzelmeket és az eszedet is és vizsgáld meg, hogy mit súg a megérzésed.


A megérzés áll mindenek fölött! Az legyen az iránytű!


Különösen ügyelj arra, hogy ne dermedjen meg a szíved.


Emlékezz a tudásra, mert ott van benned, csalogasd elő, hívd meg és az éj sötétjében tudatosítsd.

A cél soha nem szentesíti az eszközt!


A Bak utálja a fölösleges lépéseket, nyilván azért, mert ő az a jegy, aki tudja, hogy egy félrelépés a sziklán és az akár a végét is jelentheti. Ezért nagyon megfontolt, átgondoltan lép csak, pontosan kiszámítja a következőt. A Baknál nincs olyan, hogy majd lesz valami, majd lesz valahogy, az elképzelhetetlen. Nála célratörőbb, ambiciózusabb ember nincs a világon és sokszor nem figyel másokra, csak a saját céljaira és azok megvalósulására.


Nincs szívélyeskedós, nincs jópofizás, nincs udvariaskodás, megmondja az arcodba vagy leginkább, nem mond semmit. A Bak a hegymászó típus, aki keveset szól, de szúrós szeméből árad a tapasztalat, ezért az ember szívesen rábízná magát. A baj, hogy ő leginkább egyedül szeret mászni, vagyis egyedül szeret lenni.


A Baknak nincs nagy baráti társasága. Magában van.


Bízd rá most akkor magadat magadra! Higgy magadban, a céljaidban, a terveidben és azok megvalósulásában.


Nagyon jó nap van ma nem csak elengedni a hitetlenséget, hanem megerősíteni magadban azt, hogy képes vagy felérni a csúcsra, elérni azt, amire eddig vágytál.


Hidd el, onnan nézve minden más, teljesen új színezetet kap majd az élet. Ott majd megérted az eddigieket, akkor majd összeáll a kép, megérted, miért kellett ilyen sokat menned.


A Bak-újhold a lényegre törés, a lényeg kibányászása, a kincsek felhozatala, de nem akárhonnan, hát persze, hogy önmagunkból.


Használd még ma a Bak szívósságát, elszántságát, a "tűzön vízen keresztül vinni dolgokat" hozzáállást, a ha törik - ha szakad célra törést. A Bak képtelen a kudarcot elviselni.


A Bak a gyűjtögetés. A bánya. A konzervált élet.


A Bakot elárasztja a halálvágy, hiába vannak céljai, hiába ő az egyetlen jegy, akinek ilyen céllátása van, paradox módon mégsincs életképe. Van cél, de annak nincs igazán értelme.


Nincs értelme semminek? Úgyis minden mindegy?Elég-e az ész, kell-e mellé az intelligencia is és az érzelem? A kérdés költői, persze, hogy kell, úgy teljes.


A Bak a kemény tél, a csupasz fák, a hó, a jég, a megfagyott sár, Nem véletlenül ébredtünk ma a városban is havas tájra.


Az újhold amúgy is mindig a befelé forduló állapot, ma elértünk a falig, a Bakban beljebb már nem is lehet fordulni.


Vigyázzunk és őrizzük meg magunkban ma ezek ellenére az optimizmus tűzét, mert ahogy még ma délután átlép a Hold a Vízöntőbe, megváltozik minden, jön az élet kedvesebb, barátságosabb oldala.


Namasté Alexandra


#BakÚjhold