Recent Posts

Archive

Tags

Nyerni vagy nem nyerni

Annyira, de annyira egész nap csak a fejünkben létezünk. Kibillent teljesen természetellenesen a mérleg nyelve. Az ember nem használja a fizikai testet, a képességeit, azokat az izmokat, testrészeket, amiket azért kaptunk, hogy használjuk őket. Ott vannak, tehát kellene velük kezdeni valamit.

Csak a gondolatok, csak az érzelmek. Már csak fejben létezünk.


Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ez így legyen, sőt minél inkább így. Minden gombnyomásra, netán gomb elfogatásra működik.


Fogalmunk sincs már, milyen fát vágni és azzal meleget csinálni. Vizet húzni a kútból. A Nappal kelni és feküdni.


Elképesztő módon elkényelmesedtünk és ez fogja okozni a vesztünket, mert az evolúció még nem követte le ezt a hihetetlen gyors változást, amit a technika, a különböző technológiák fejlődése okozott.


A jelenlegi helyzethez bőven elég lenne egy fej, amiből kijön mondjuk egy kar és azon nőhetne néhány új, ami nyomkod vagy teker, ha kell. De lábakra igazán nincs már annyira szükség, legalábbis is ilyen fejlett izomzat lehetőségre biztosan nincs, a vállak csak útban vannak, mert előre görnyed a hát, a nyaknak sokkal izmosabbnak kellene lennie, mert azt, hogy egész nap lóg a fej, ez a nyakizomzat nem bírja el.


Le fogja követni az evolúció, csak kellene hozzá pár ezer év.


Igazából lássuk be, vesztettünk.


Az izmok használatához, mozgáshoz energiára lenne szükség. Energiát egyrészt be lehet vinni jó minőségű étel és itallal és jó levegő formájában, másrészt lehet gerjeszteni is, mert az ember úgy működik, mint egy dinamó, minél több jó mozgás, annál több jó energia. Persze eljut egy szintre, amikor pihenni kell és újratöltődni, de önmagában az, hogy egész nap ülünk és pörgetjük a képernyőt nem termel plusz energiát, legfeljebb az elmében, viszont éppen ezért okoz problémát, mert ott túlsúlyba kerül.


Ez a legnagyobb baja az emberiségnek és nagy valószínűséggel ez fogja eredményezni azt is, hogy egyesek szerint már húsz év múlva, mások szerint száz év múlva viszont biztosan nem lesz úgy már a világ, ahogy most ismerjük.


Ha nem lépünk. Utolsó órásak vagyunk. És a te kezedben a lehetőség és ezzel a felelősség.

Te még tehetsz magadért, a szűk környezetedért, ne válaszd a kényelmesebb utat!


Kapcsold ki a gépet! Kapcsold ki a telefont! Kapcsolj ki!


Ne görgess tovább, hanem öltözz, vedd föl a túrabakancsot és legyél saras, fújja a hajad a szél, essen rád az eső.


A jógatáborokat többek között ezért is szervezzük és ezért is annyira hatékonyak, mert ott érzed, igen, így kellene élni mindig. Mert az ember érzi mélyen, hogy mi lenne a jó, de a kényelem az nagyon nagy úr. Egy igazi démon.


A vicc az, hogy nem kell hétköznap elutazni ahhoz, hogy legyőzd,, meg tudod csinálni mindig, hogy mondjuk sétálsz egyet, de ma, főleg egy vasárnap, nincs kifogás. Gyerünk!


Ezért lett az Útközben jóga, szembeszállunk, a táborokkal kiviszünk a városból. Felállítunk a kanapáról. A meleg szobából. Hogy újra embernek érezhesd magad és nem egy gépnek. Mert hidd el, az, amit csinálsz, az a gép üzemmód. Nem az emberi.


Aki úgy érzi kibillent az élete ezen a téren, annak most itt egy nagyon jó lehetőség. Nem is kell messze menni, és nem is kell ott aludni.Neked szerveztük meg, hogy Budapesthez közel, Pátyon tartunk és csak egy egynapos jógaelvonulást. Egy elvonulást, ahol állatokkal együtt lehetsz egész nap, tanulhatsz tőlük, tanulhattok egymástól. Mégpedig lovakkal tölthetsz együtt egy teljes napot, kint a természetben. A lovaktól ezen a napon rengeteget kapunk.

Van kedved egy napra egy lóhoz tanítványnak szegődni?

Az egész napos programon közel kerülhetsz nemcsak a lóhoz, vagy a természethez, hanem önmagadhoz! Engedd, hogy a ló ebben vezessen!

Hogy mi vár rád? Kint lehetsz, jó levegőn, gyönyörű természeti környezetben az ország egyik legszínvonalasabb, legszebb lovardájában, ahol terápiás lovakkal dolgozhatsz együtt.

Megtanulhatod, hogyan kerülhetsz egyensúlyba, hogyan tanulhatsz meg újra bízni magadban, hogyan tehetsz szert egészséges önbizalomra, hogyan robbanthatod ki magad a hétköznapokból.

A lovaknál nincs megjátszás, nincs elkendőzés, nincs félrenézés.

Ez a nap arról fog szólni, hogy hogyan tudsz kapcsolódni egy ilyen állattal, hogyan segíthet neked abban, hogy utána másképp folytasd az életed. Nem kell tudnod lovagolni, nem lovasokat várunk csak, persze ők is jöhetnek, de még nem is csak olyanokat, akik már jógáztak (persze aki jógázott is jöhet).

Teljesen indifferens. Mindegy, hogy milyen tapasztalatokkal érkezel, egy a lényeg, szeretnél változást az életedben. Mindegy, melyik területén, a lovak ki fognak mozdítani, ebben biztosak vagyunk.


Megmutatjuk: - hogyan kell megtisztítani a lovat - felszerelni - vezetni - csatlakozni hozzá - egyénileg vagy csoportban tanulni - együttműködni - változni


Aki szeretne, a nap második felében, fel is ülhet a ló hátára és különböző gyakorlatokkal elindulhat még mélyebben az egyensúly és a stabil ősbizalom útján. Sőt, aki úgy érzi a nap végére letisztultak a gondolatai, érzelmei az kipróbálhat 2-3 amúgy a talajon egyszerű jógaászanát a lovon, hogy még tovább lebontsa a korlátait.


Sokszor gondolunk arra, hogy a ló szereti e ezt. Határozott igen a válasz. A Bellandor lovardában a lovakat teljesen különleges figyelemmel tartják, ezek a lovak ott annyira az ember társai, hogy ki lehet alakítani velük egy olyan partneri viszonyt, amiben nemhogy egyenrangúak leszünk, hanem tényleg őket mesterként tiszteljük. A ló pedig ebben elégedett, ha érzi, az emberben megvan a kellő alázat és partnerség, az együttműködés. Akkor válik ez egy szeretetteljes kölcsönös, egymást szolgáló, segítő viszonnyá, ami a jóga lényege.


A mester és tanítványság lényege.


Tehát november első hétvégéjén várunk benneteket nagy szeretettel, három jógaoktató, három jógi, három lovas, Franciska, Mónika és Imre és a négy ló.


(Többedik alkalommal szervezzük meg ezt a programot, de aki már volt, ő is jelentkezhet, mert sok mindent átalakítottunk a nap menetén.)


Hari OM. Útközben Lovas jóga - egynapos elvonulás Páty // szombat