Recent Posts

Archive

Tags

Okos érzelmek

Nyakunkon a Halak-Szűz szembenállás, a holnapi Telihold.

A Holdat azért látjuk teljes fényességben és hívjuk Teliholdnak, mert ilyenkor szemben áll a Nappal. A Nap, vagyis a tudatosság fénye világítja meg azt, ahogy érezzük magunkat, Hold. A Telihold a teljes kép, egyszerre felerősödnek az adott időszak Nap és Hold minőségei, vagyis egy adott élethelyzettel kapcsolatos érem mindkét oldala.


Ez a teljesség maga.

Tehát Nap-Halak és Hold-Szűz.

A Halak önmagunk, vagyis a hiedelmeink, a hajlamaink, a világlátásunk, azaz a karma meghaladását és feloldását hozza, egy olyan oldást, oldódást, egy enyhülést, amivel most megváltozhat az életed. Jöhet a teljes alámerülés és átlényegülés, a dolgok fölé rendeződés, a határtalan mélység és távlat. Ez van tehát az egyik oldalon, a tudatosságunk jelölője, a Nap ezt hozza az elkövetkezendő hetekre. Ráadásul a Halak az érzelmeinkben mutatkozik meg nagyon erősen

. Ezzel szemben mi van? A másik oldalon valami teljesen más. Ott az ész világa uralkodik, az intelligencia. Ott a bőrödre megy minden, nem csak a saját bőrödön érzed, hanem még a bőröd alá is megy. Ólomként görbítik meg a hátad a terhek, a szűkölködés, a túlzott rendezettség, a szűk látókör, a részletekbe menekülés, az rendszerekbe belemerevedés. És hogy ez miért nem jó? Mert ez az elvekhez való ragaszkodást eredményezi, én így gondolom és pont. Én ilyen vagyok és pont. Én ezen nem tudok változtatni, kész, ez van. Ez a hiedelmekbe kapaszkodás, a téves önazonosítás és a rögeszmékhez való ragaszkodás.

Ez pedig a Hold, az önérzeted jelölője, tehát az, ahogy igazából érzed magadat.

Vagyis érzelmi (Halak) intelligencia (Szűz). Hogyan tudok az érzelmeimmel az eszemen úrrá lenni. mennék. Csinálnám, változtatnék, mert érzem a változás szelét, de még nagyon, de nagyon nem látom a hogyant. Illetve az a baj, hogy túl sok a variációs lehetőség, túl sok hogyant látok. És közben érzem, hogy az érzelmeim mást diktálnak. Hogyan tudok úgy hatással lenni az érzelmeimre, hogy tudatosságot vigyek bele.

Most jön az, hogy de én így szoktam csinálni, meg úgy szoktam csinálni. Én ehhez szoktam. És pont itt a lényeg, így csináltad eddig és az lehet, nem volt jó.

A Halak-Szűz Telihold arra világít rá, hogy mi az, ami nem működik rendszerszinten jól az érzelmi életedben. Rendszerszinten azt jelenti, hogy valamiről azt feltételezted, hogy úgy kell és közben nem, pont ellenkezőleg kell.

A kulcs, a szeretet. Önmagad szeretete. Mindenhez ez kell. Így lehet elengedni, feloldódni, elfogadni, megérteni. Hogy jobban szereted magad, mint, hogy benne maradj egy rossz élethelyzetben, egy rossz érzelmi kötésben.

A szeretet nem önfeláldozó, hanem feltétel nélküli.

Persze nehéz a szembenézés, ez az égi, vakító fény. Ahogy egyébként majd egyre fogy a Hold, úgy lesz könnyebb engedni ezekből a megrögzöttségekből.

Hogyan lehet segíteni ezt a folyamatot?

Teljesen másképp kell csinálni mindent. Könnyű mondani, tudom, ezért egyszerű hétköznapi dolgokkal érdemes kezdeni. Én a szelektálással fogom, ebben segít a Szűz. Kinyitni a szekrényajtót és nagyra tárni, megnézni, mi van benne. Az vagy te! Fiókról fiókra meglátni, mit rejtenek, az vagy te. Nézz bele a hűtődbe, az vagy te! Nézd át a lakásodat, az vagy te!

A Halak-Szűz Telihold a régi "okos" rendszer leépítése.

Nézz rá arra, hogy hol vesztél el a részletekben, hol vesztegetted el eddig az érzelmeidet, energiáidat, hol és miben van az, hogy csak tűrsz, vársz, hol van az, ahol alárendelődsz.

Hol nem vagy fontos te?!

Használd a Szűz erejét, válogass, szortírozz, foglald akár táblázatba, írd össze, vezess naplót, mindegy, milyen technikát alkalmazol, de nézz rá, hogy mi az, ami korlátoz. Ami nem enged igazán önmagad lenni.


Nézd át a kapcsolataidat. Kezdd a szülőkkel. Jöhet újra a táblázat. Tárd fel, hogy kivel mi van, mit hoztál, mi van a spájzban és aztán majd jön az, de ez csak az újholdkor, hogy kidobáljuk mindazt, ami nem kell. De az elkövetkezendő hetek munkája még a feltérképezésé, a leltározásé. Ne most vedd meg az újat. Ne most állj rá az újra. Most csak figyelj és várj.

A Halak segíteni fog az eddigi rendszered feloldásában, mert ő a rendszeren kívüli, mindenen és mindenen felül elhelyezkedő, nem lehet igazán megérinteni, megfogni, mert mindig kicsúszik a kezedből.

Nincs végleges valósága semminek. Ezt tanítja.

Rá kell jönni, látni kell, hogy nem lehet a berögzült rendszereket tovább építgetni, hanem rugalmasnak kell lenni, hogy ebben van a kulcs, mindig készen kell állni változtatni. Ne vegyél semmit örökre véglegesnek, ne ragaszkodj a múlt sablonjaihoz, sémáihoz, kereteihez. Nincs mit veszteni.

Ússz ki a nyílt vízre, hagyd magad mögött a látszatbiztonságot adó talajt. Válogass, címkézz, mérd fel, hogy mi az, ami van. Majd írok, hogy utána mit fogunk tenni.

14 napod van erre, elveszni a részletekben. Rendet tenni a káoszban.


Hari OM

Brávácz Alexandra

#HalakSzűzTelihold