Recent Posts

Archive

Tags

Online jógastúdiót nyitunk

Sokan írtok és ne haragudjatok, hogy most csak címszavakban tudok többnyire reagálni. De gőzerővel folynak a háttérben a munkálatok.


Akik személyesen ismertek, tudjátok, hogy Nagy József oktatótársammal nagy terveink voltak, szerettünk volna a nyáron egy jógastúdiót nyitni, de közbeszólt az élet, le kellett állnunk a helykereséssel, bár bízunk benne, hogyha nyáron nem is, de ősszel indulhatunk.


Addig is úgy gondoltuk, hogy maradjunk együtt és veletek együtt ezért TADAM!!!!


elindul az online Útközben jóga jógastúdió!

Olyan oktatókat kértünk fel társnak, akik szellemiségével igazán azonosulni és őszintén valódi és igaz közösséget vállalni tudunk.


Diskurálunk arról, hogyan lehetne és kellene az online térben oktatni, mert azt semmiképpen nem szeretnénk, hogy úgy folytatjuk az életünket, mint eddig, csak áthelyezzük a netre.


Az, hogy itt tartunk, hogy ez a rendkívüli helyzet előállt, pont arra sarkall mindenkit, hogy átgondolja, mit kellene másképp csinálnia az életében. Rohantunk előre, mindannyian, és most az élet durván nyomott egy satuféket, csak győzzük.


Tehát abban biztosak vagyunk, hogy nem gyártunk előre tartalmakat, akkor is, ha az képileg, hangilag profibb, ezt nehéz volt elengednem, mert eléggé maximalista vagyok. De továbbra is szeretnénk ezt a műfajt, amit úgy hívunk jóga a lehető leginkább spontán engedni megnyilvánulni, akkor is ha ez technikailag kihívások elé állít minket és erőfeszítéseket kell tennünk.


Érdekes helyzet elé állítja az Útközben jógát ez a rendkívüli élethelyzet, hiszen eddig pont abban láttam a jóga értelmét, hogy együtt legyünk, utazzunk, jógatábor, a négy fal közül lépjünk ki. Most meg pont mindezeknek az ellentéte zajlik kívül. Igyekszünk ezért megtartani ezeket az értékeket belül, amennyire csak lehet.


Abban is biztosak vagyunk, hogy másképp kell oktatnunk, mint eddig. A jógastúdiókban a 90 percbe nem fér be az elmélet, az ászana elemzés, a pránajáma, a meditáció, nem tudunk igazán klasszikus értelemben jógát tanítani, szinte csak a lényeg marad el, most az igazán fontos dolgoknak is szeretnénk teret biztosítani.Ezért foglalkozni fogunk az órákon a jóga összes lépcsőfokával. (Nagy valószínűséggel átfogunk térni a zoom-ra.)


Az órák a járvány miatt adományos jellegűek. Szeretném hangsúlyozni, hogy az adomány nem hozzájárulás! Tehát nem kötelező fizetned az óráért. Ha elvesztetted a munkád, ha nincsenek tartalékaid, akkor adj nekünk bármit, akár küldj egy mosolyt, amid van, bármit amit fel tudsz ajánlani cserébe. Természetesen örülünk, ha pénzt tudsz ajánlani, de csak akkor tedd, ha tényleg megteheted, viszont akkor kérünk, hogy tedd meg.

Amit viszont elvárunk, hogy kérjük, jelentkezz be az órákra az űrlap kitöltésével, mert szeretnénk ha mindenki látná egymást, ha a csoportszellem, a közösségi érzés egy Facebook csoport létrehozásával legalább megtámogatva lenne.

Egyelőre ennyi, a jövő héten már elkezdjük, hamarosan jön az órarend és lerántom a leplet is arról, hogy kik lesznek az oktatók az Útközben jógában.


Maradj velünk, maradjunk együtt. A közösség összetartó, megtartó ereje most kiemelten fontos.


Szeretettel,

Alexandra


#Útközbenjóga #onlinestúdió #abhjajamudra #neféljkéztartás #Buddha