Recent Posts

Archive

Tags

Rend a lelke mindenkinek

Rend a lelke mindennek.


Stúdióetikett:


1. Amikor megérkezel a jógastúdióba, tudd, hogy egy számodra fontos helyre fogsz belépni, amikor lenyomod a kilincset ezt tudatosítsd és tudd, hogy miért jöttél, mi a szándékod a gyakorlással. 2. Köszönj a recepciónál. 3. Vedd le a cipőd. 4. A regisztráció után csöndesen közlekedj, szerénységgel, odafigyeléssel. 5. Az öltözőben ne hagyd szanaszét a cuccaidat, minél kisebb helyre pakolj és azt is rendezetten. 6. Miután átöltöztél kapcsold ki a telefonodat, hagyd a táskádban, nem lesz szükséged rá. 7. Az előtérben még mindig legyél csendben, magaddal foglalkozz, ne csitcsetelj. 8. Gyakorlás előtt menj el a mosdóba. 7. Ügyelj a saját higiéniádra, tisztán lépj be a terembe, ha megizzadva jöttél, mosakodj meg jógázás előtt. 8. Ne viselj túl feltűnő ruhát, főleg természetes anyagból, pamutból hordj a jógához nadrágot és felsőt. 9. Hagyd a zoknid az öltözőben. 10. Hozz magaddal egy kis törölközőt a terembe, amit a matracodra tudsz rakni, ha lerakod az arcod. Amúgy is meg tudsz törölközni vele, ha szükséges. 11. A sminked mosd le, parfümöt, krémeket jógázás előtt ne használj. 12. Lányok melltartó nélkül vagy kényelmes sport-melltartóban jógázzanak. 13. Csendben és alázattal, akár meg is hajolva lépj be a terembe és úgy rakd le a matracodat, hogy észre se vegyük, hogy megjöttél. 14. Vízivás nem ajánlott a gyakorlás alatt, hagyd kint a kulacsodat az öltözőben, amúgy is hagyj kint mindent, amire nincs szükséged a gyakorláshoz. Ha értékkel jöttél, hozd be inkább a terembe, ha nincs zárható szekrény. 15. Amíg kezdődik az óra ülj csendesen, koncentrálj. Vedd fel a terem ritmusát, lélegezz. 16. Jógázás közben ne beszélgess a szomszéddal, csak magadra figyelj. 17. Ha valami kellemetlen neked, túl hideg vagy túl meleg van, bármi rossz, szúr, fáj, szólj az oktatónak! 18. Az óra előtt, ha van sérülésed, gyógyszert szedsz, menstruálsz, bármi egyéb problémád van, amiről azt gondolod, megnehezíti a gyakorlást, menj oda az oktatóhoz és közöld vele négyszemközt. 19. Az óra végén takarítsd le a matracot a bent lévő folyadékkal és törlőkendővel. 20. Az óra után pakold el az eszközöket, amiket használtál a gyakorláshoz. Nem kell fürdeni, ezzel várj, majd otthon. Hagy csöndesedjen tovább minden.

Plusz 1: távozz ugyanolyan halkan, alázattal, tisztelettel, ahogyan jöttél. Amikor kilépsz a teremből újra meghajolhatsz a terem felé.


Amikor távozol a stúdióból köszönd meg magadnak, hogy voltál ma is olyan bátor és kitartó, hogy tettél a változásért. Köszönd meg a csoportnak a gyakorlást, mert az energia összeadódik, mindenki hozzátett, hogy te jobban érezd magad.
Ne felejtsd: a test a templom, az ászana az ima. Ami kint az bent.

Teremtsd meg a rendes a körülményeket, rakd rendbe magadat.

Rend a lelke mindenkinek.


Szeretettel várlak óráimon.


Köszönöm!


Namasté Alexandra