Recent Posts

Archive

Tags

Szeretem magam

Vasárnap a Vízöntőben Oroszlán Telihold volt. Annyi minden történt, hogy nem is volt időm erről írni. A Nagy Vívódás ideje van pedig, a harc önmagunkkal.Önbizalom, önkifejezés, akaraterő, tűz. Az Oroszlán az állatok királya. A rossz király viszont nem hallgat meg másokat, nem figyel mások érdekeire. Nem ismer alkut, nem képes belátásra, önvizsgálatra. Most lehet, úgy érzed, nem akarsz másokhoz igazodni, alkalmazkodni. Hiányzik belőled a szerénység, az alázat, az empátia. Talán arrogáns is vagy. Azért mész bele vitákba, mert nyerni akarsz. Nem a dolog érdekel, nem is az, hogy kinek van igaza, hanem a győzelem. A hatalom. Nem tudsz bocsánatot kérni. Most uralkodni akarsz másokon.


Túl sok, túl erős, túl magabiztos vagy. Nem tudsz figyelni az egyensúlyra, mások érzéseire. Úgy érzed, tiéd lesz a fő hely, amire annyira vágytál. Kiállsz a szikla tetejére és üvöltenéd, mondanád, viszont akkor történik valami. Nem jön ki a torkodon semmi. Amikor ott állsz egyszercsak inába száll a bátorságod. Elveszettnek érzed magad. Bizonytalan leszel és előjönnek a kétségek, a félelmek.Nem vagyok elég jó.


Ha pedig nem vagyok elég jó, nem vagyok eléggé szerethető.És akkor támadsz. A támadás mindig a gyengeség jele.


Gyakran nem jó helyre csapsz le ráadásul, ártatlanokra, olyanokra, akik nem érdemlik meg, akik nem hibásak, de ők vannak a közeledben.Ha elfogadod a gyengeségeidet, ha beismered jelenlegi korlátaidat és belátod, hogy változásban vagy, ha vállalod, hogy nagyon sok mindent tudsz, de nem mindent, ha tisztában vagy önmagaddal, ha nem vagy elszállva magadtól, de nem is félsz gyengének mutatni magad, akkor találod meg a középutat.Csak az nem fogadja jól a kritikát, aki igazából erre nem képes.Te ki vagy? Te milyen vagy?Nagyon fontos, hogy meghalld a visszajelzéseket, mert azok segítenek majd tovább. Mindenki tanít valamire, akivel találkozol.Léptesd hátra az egót és próbáld ki, milyen alárendelni magad másoknak. Beismerni, hogy nem vagy mindig a legerősebb, a legjobb. Hibázhatsz. És ez így van jól.A hibáid ellenére viszont te egy csodálatos és bátor nő vagy férfi vagy. Egy fantasztikus anya vagy apa. Szenvedélyes partner is lehetsz. Megvan hozzá a képességed, de nem kell mindig erősnek lenned. A mostani telihold-időszak arra keresi a választ, hogy meglásd, tényleg jó vagy, nincs mitől félned. Nem jön már pofon, felnőttél. Mélyen kiderül, hogy a félelmeid miatt ijedtél meg.Csak erősnek mutatod magad vagy tényleg az vagy? Vagy félsz, hogy mások mit gondolnak rólad, ha túl magabiztos vagy? Ha hibázol, gyengének látnak akkor sebezhető vagy. Ettől félsz?Iszonyú fárasztó mindig erősnek mutatkozni, abban jónak lenni, ahol egyébként nem vagy az.Az önbecsülés az egyik legfontosabb dolog az életben, hogy tisztában vagyok a képességeimmel, a tudásommal és azokat meg is merem mutatni. Vállalom, hogy mit tudok, de azt is, hogy mit nem. Nem csalok, nem ferdítek, nem is álszerénykedek. Vállalom a gyengeségeimet is. A Vízöntő tipikusan az az ember, aki tisztában van a zsenialitásával, de sosem hivalkodik vele. Nem mutogatja, csak csinálja a dolgát. Nem akar másokon uralkodni. Elég neki saját maga. Minden lepereg róla, nem önérzeteskedik.Te képes vagy erre? Őszintén kimondani, leírni azt, hogy én jó vagyok ebben meg ebben. Belátni, hogy ez vagy az nem az erősségem. Meg tudod ezt tenni? Ez a néhány hét most egy jó próba.Bármiben lehetsz jó. Lehet, hogy jól tudsz főzni, vagy jól tudsz vezetni, lehet, hogy jó vagy a takarításban, vagy lehet nem vagy jó a növények ápolásában. Valld be magadnak és másoknak is bátran!Ha sokszor elégedetlenek voltak veled a szüleid, ha nem voltál sosem elég jó, ha mindig túl kellett bizonyítanod, akkor lehet felnőttként sem tudsz soha senkinek megfelelni. Azt hiszed, te sosem leszel elég jó senkinek, semmire.
Pedig te, te tökéletes vagy!Te szerethető vagy!Ez a telihold arról szól, hogy megünnepled azt benned, aki te vagy.Szeretem magam - mondd ki háromszor magadban és figyeld, milyen érzés.


Én például szeretlek. Köszönöm, hogy olvasod az írásaimat. Alexandra


#Vízöntő #Oroszlán #Telihold