Recent Posts

Archive

Tags

Tavaszi napéjegyenlőség - miért olyan fontos nap ez?

Az évkör napjai között vannak kitüntetett napok. Tulajdonképpen minden nap fontos és energiát kell tenni egyformán mindegyikbe, de mégis vannak ünnepnapok. Az ünnepnapok arra jók, hogy egyrészt tagolják az évet, egyfajta ritmust adva a hónapoknak, másrészt valamire nagyon odaviszik a fókuszt.


Felhívják az ember figyelmét, rögzítenek egy kezdő- vagy végpontot.


A napéjegyenlőség vagy a napforduló azért fontos, mert ilyenkor mindig valami lezárul és valami viszont elkezdődik. A változás napjait éljük.


Egy új fejezet kezdőik és a napéjegyenlőség most ennek az új fejezetnek a címe.


Nálad mi áll ott?


Ha címként kellene megfogalmaznod, vagy csak egy szóval, mit írnál?

Nagyon fontos ezt megjelölni, hiszen kell a fókuszpont, kell az, hogy mire viszel energiát, kellenek tervek.


Aki ismer tudja, hogy mindig vannak terveim. Van egy komoly hosszútávú tervem, ezen a hosszútávú terven már most dolgozunk jónéhányan. Jó ha az ember tudja, hova szeretne eljutni 5 év múlva. És az ötéves terv nem azt jelenti, hogy attól ne lehetne eltérni, hogy ne lehetne finomítani, módosítani. De már most kell rajta ügyködni.


Legyen mindig víziód és missziód, és ne csak álmodozz, tegyél konkrét lépéseket.


A rövidtávú tervek is fontosak, különösen ilyenkor tavaszkor. A tavasz mindig az új kezdet. Tehát ha most fölcsapod a könyved, mi jön, milyen fejezet?


A napéjegyenlőség az évkör azon fontos pillanata, amikor a Nap középpontja, a Földről nézve, pontosan egyvonalban van, tehát áthalad az egyenlítőn. A Nap ilyenkor pont félúton van, hiszen a Szentivánéj, a Nyári Napforduló lesz a teljes világosság pillanata, a leghosszabb nappal,


Nő a fény.


Amikor nő a fény kint, nő a fény bent is. Amikor nő a fény, akkor kezd el nőni minden, akkor indul be az élet, rügyeznek a fák, virágoznak a növények, beindul minden. Bennünk is beindulhatnak dolgok, annak ellenére, hogy most le vagyunk korlátozva.


Ami valakinek valami lezárást jelenti, számodra lehet egy új lehetőség. A kettő jó esetben nincs egymás nélkül.


Beindulhatsz te is.


Sok naptár teszi az év kezdetét a tavaszi napéjegyenlőségre (a babiloni, a perzsai és az indiai), az asztrológia szerint is ilyenkor indul az új év a Kos jeggyel, az akaratunk megnyilvánulójával.


Tehát miért olyan fontos ez a nap?


Mert az akaratunkban erősíthet meg bennünket. Hogy, amit tervezünk, amit el szeretnénk érni azt rögzítsük. Tehetünk egy fogadalmat, egy valódi elhatározást, hogy amit akarunk, azt tényleg megtesszük. Ez az első kapavágás, az alapkő letétele. A szalag elvágása majd a nyárral jön.


A napéjegyenlőség olyan mint az első lépés egy ismeretlen tájra, ami nem csak számodra nagy lépés, hanem az egész univerzum számára az, hiszen össze vagyunk kötve, hatással vagyunk egymásra, mégpedig karmikus hatással.Amit te most elindítasz, az a világot határozza és változtatja meg.


Csináld! Írd le a fejezeted címét!

Várom kommentben.


Ha pedig szimbolikusan és a gyakorlatban is szeretnél meghajolni önmagad és a világ előtt, ezzel ténylegesen rögízteni azt, amit szeretnél akkor szombaton reggel 7 órakor online összekapcsolódunk és a közösség energiáját felhasználva még nagyobb erőt kap az elhatározásod.


Amit ott eldöntesz, az megvalósul.


Részletek: 108 Napüdvözlet // Tavaszi Napéjegyenlőség ONLINE


Hari OM Alexandra

#tavaszinapéjegyenlőség