Recent Posts

Archive

Tags

Tisztázni valakit

Idén korán kezdődött a mai nappal a nagyböjt, viszont így kitart végig a zodiákus legvizesebb jegyében, a Halak havának egészében, majd a végén azért átcsúszik egy pár napra a Kosba is.

A Kos már az újrakezdés jegye, az évkör első energiaminősége.


Ahhoz, hogy újra tudjuk kezdeni, ahhoz szimbolikusan meg kell halni. Ahhoz, hogy újra, újjá tudjunk születni bizonyos dolgokat el kell engedni. Vagyis meg kell tenni. Ez a több mint egy hónap ennek a jegyében fog zajlani.


Kicsit egyhelyben toporgásnak érezhetjük ezt az időszakot, pedig ilyenkor már nagyon készülődik az a valami, vagy az a valaki, viszont helyet kell neki csinálni.


Ezek a születés és halál órái. A vajúdás pillanatai.


Hal, halvány, halál, hál a magyar nyelvben ugyanazon szótőről fakad. Ez az időszak nem csak a tél elmúlása, a konzervált érzelmeink elengedése, a nem támogató gondolatok feltérképezése és magunk mögött hagyása, hanem eljött az idő, hogy tényleg meghalhat bennünk az a valaki, akivel már nem szeretnénk együtt élni.


A régi személyiséget le lehet most vetni.


Itt az idő, hogy előkészítsük az utat az új önmagunknak, de ehhez előtte valakit el kell bocsájtani.

Mit kell az előkészítés fázisában tenni? A legfontosabb, hogy azt, aki most vagy, nem szabad már úgy tovább táplálni. És ezt nem csak szimbolikusan értem. A visszafogott étkezés és maga a böjt, vagy a léböjt, sőt a jóga hagyományában is ismert tisztító gyakorlatok segítenek át minket most a fényen.

Befelé fordulás, magunkkal való foglalkozás, a megtisztulás és a legfontosabb: az áldozatok vállalása kerülnek a fókuszba.


Áldozatok nélkül nincs semmi! Ahhoz, hogy le tudd vedleni a régi bőrödet, valamit meg kell előtte tenni. Valamit másképp csinálni.


Meg kell állni.


Ha elégedetlen vagy az életeddel, egy dologban biztos lehetsz, valamit nem jól csinálsz. Sajnos nem lehet egyből berakni a rückwärtset, hanem meg kell állni. STOP.


Vissza kell fogni az energiákat. Vissza kell venni az energiabevitelből!


Minél egyszerűbb életre rendezkedj be a következő 40 napra.

Válassz bármilyen jellegű böjti gyakorlatot, amiben amúgy is érzed, hogy szerettél volna már rég változtatni.Áldozat hozás lehet az is, hogy döntesz, valamilyen ételt elengedsz erre az időszakra. Mondjuk a húst, vagy az alkoholt, vagy ha amúgy vegetáriánusként étkezel, áttérhetsz ezekre a hetekre a vegán étrendre. Vagy kipróbálhatod, milyen tejtermékek nélkül élni és növényi tejjel táplálkozni.

Vagy áldozatot hozol és este 18 óra után már nem eszel.

Vagy digitális böjtöt tartasz.


A Halak az elfogadás időszaka, az önmagunkba alámerülés ideje. Meditáció, elmélyült jógázás, méregtelenítés. Tisztulj belül, kívül, testben és érzelmekben, gondolatokban.


A böjt a tisztázás időszaka. Önmagad tisztázása önmagad előtt. Nem kell hozzá senki más.

Vállald. Engedd bele magad! Engedd el önmagadból azt, aki nem szívesen vagy. Őt, aki hátráltat.


Gyakoroljunk fáradhatatlanul!

Namasté Brávácz Alexandra

#Nagyböjt #Halak #Tisztítás #Tisztázás