Recent Posts

Archive

Tags

Válogatós vagy

Vasárnap újhold volt, teljes sötétség. Szerdán pedig kezdődik a nagyböjt és tart a Halak havában, majd folytatódik a Kosban.


Nagyon jó időszak, hogy újra be tudj indulni. Na nem úgy. Hanem, hogy újra meg tudj születni, újjá tudj születni. Viszont ehhez bizonyos dolgokat meg kell tenned előtte.


Hal, hál, halad, háló, halovány, halál a magyar nyelvben mind egy szótőről fakad. Ebben az időszakban nem csak a tél múlik el, hanem meghalhat bennünk is valami vagy valaki, amit vagy akit már nem szeretnénk magunkkal vinni.


Mert új korszak ébred. Az újnak helyet kell csinálni. Akkor fog újjáéledni bennünk az új önmagunk.


Ez az év egyik legfontosabb időszaka. A visszafogott étkezés, életmód segíti ezt a folyamatot.


A középpontban a befelé fordulás, a megtisztulás, az áldozatok vállalása áll. Valamit másképp kell most csinálni és radikálisan mást és másképp.


Fogd vissza magad, töltsd újra az energiákat, de nem úgy hogy még többet valamiből magadhoz veszel, hanem, hogy válogatsz. Nem baj, ha most válogatós vagy.


Csak olyat egyél, csak olyan ember társaságát élvezd, ami vagy aki tényleg épít téged. A rosszat nem kell most lenyelned. Mindenben a visszafogottság vezéreljen, nem muszáj mindig és nem kell minden.


Minél egyszerűbb életre rendezkedj be a következő 40 napra.


A hétvégi téli táborban pont elkaptuk azt a pillanatot, mielőtt elindul a rügyezés. Az életnedv eddig ott várakozott a növényekben, most van az a pillanat, hogy készen állsz virágozni. De nem mindegy hova jön az a virág, miből táplálkozik.


Ha maradt még benned valami, ha ősszel nem ment el, aminek mennie kellett és télen tovább felgyülemlett a sok fájdalom, harag, düh és szomorúság, ha ezek még ott lappanganak benned, itt az ideje őket tényleg elengedni. Mert különben mérgezni fognak tovább.


Ez az újhold azt kérdezi, mi van a racionalitáson túl, hogy állsz a megérzéseiddel. Mi vagy ki kell neked tényleg és mi nem? Bízol magadban? Hiszel magadban? A saját teremtő és kreatív energiáidban? Bele mersz vágni? Bízol a csodákban? Bízol a mesékben? Vannak ám, ott benned. Mindenkiben ott a potenciál. Csak ha túl sok minden lom van rájuk pakolva, nem látod.


Válassz bármilyen jellegű tisztító vagy böjti gyakorlatot és jönni fognak a válaszok. Kiderül, ki van mélyen belül igazán. Hajolj közel most magadhoz.


Most kipróbálhatsz bármilyen diétát vagy kúrát. Legegyszerűbb, hogy például a húst és az alkoholt elhagyod most erre az időszakra, vagy ha amúgy vegetáriánusként étkezel, áttérhetsz ezekre a hetekre a vegán étrendre. Vagy hagyj el bármi mást, amit már régóta szeretnél, mondjuk a tejtermékekről lemondhatnál, akár csak időszakosan. Vagy este 18 óra után már nem eszel csak iszol. Teát. Vizet. Reggel citromos vízzel keltegeted magad.

Befizetsz egy böjtös hétvégére.Meditálsz, megválogatod a gondolataidat.

Maunát tartasz, egy napos csend gyakorlatot.

Megválogatod a szavaidat és néha becsukod a füled, amikor kell, megválogatod, hogy kitől és milyen szavakat engedsz be.


Meditáció, elmélyült jógázás, ennek van itt az ideje. Szauna, gőzfürdő, masszázs. Izzadd ki magadból. Kozmetikus. Fürdő. Tisztulj belül, kívül, testben, gondolatokban, érzelmekben.


A böjt a tisztázás időszaka. A Halak pedig az érzelmeid böjtje, önmagad tisztázásának időszaka.


A Halak sokszor nem tudja, merre az arra. Keresi az utat, pedig otthona az egész óceán.


Merre menjek?

Mit akarok én?


Most még nem tudod, lehet, elveszettnek érzed magad. Türelem. Hamarosan kiderül, csak teremtsd meg a teret, a helyet. Csak megújulva, tiszta lappal kezdhetsz.


Az újhold utáni időszak elkezdi kimosni belőled azt, amire már nincs szükség. Ne tartogasd, ne dédelgesd tovább. Vállald, ami van. Fogadd el. Engedd el. Add át magad most ennek a folyamatnak. Jön a tisztulás. A tisztánlátás.


Gyakorolj fáradhatatlanul!


Namasté

Alexandra


Ha belevágnál egy igazi léböjtkúrába, tudok ajánlani helyet, írj!

#nagyböjt #tisztaság #Halak #újhold