Recent Posts

Archive

Tags

Várni és tűrni

Amikor ma reggel felkeltem hatalmas köd volt. Ahogy mentem fel a hegyre, a köd még sűrűbb lett, szinte alig lehetett látni valamit. De volt egy pont, magasabban, ahova már nem ért, mint a tejnél a föle tovább már nem futott, és ott, mintha a felhők fölött lettem volna, ott ragyogó napsütés volt.


Lehet, hogy mindennel így vagyunk, hogy sokáig nem látunk ki és nem tudjuk merre az arra. Aztán ahogy egyre feljebb lépünk, egyre magasabb szintre a tudatosságunkban, annál világosabb lesz a kép.


A Nap mindig a tudatosság jelölője és most megint léptünk egyet, most ért az évkör a Nyilashoz. És hogy milyen a tudatos Nyilas? Miben lehet ebben az időszakban változni? A Nyilas az örök optimizmus, a hit, hogy minden jól alakul. Hogy igen, mindig van remény. Hogy a szeretet ott kell, hogy húzódjon minden mögött, akkor is ha az éppen nem látszik, mert ellep a sok gond, fájdalom, aggodalom, mint a várost a köd.


A Nyilas az eget, a Napot célozza meg, a tiszta tudatosságot, a szellemi átalakulást. A Fény felé tart, és a Fény pedig a Téli Napfordulókor fog megszületni. Addig pedig a felmérés időszakát éljük, most lehet kitalálni, hogy akkor tulajdonképpen merre is tartunk. Mit is akarunk.A Nyilas félig állat, félig ember. Félig a matériához kötődik, az anyagi világhoz, de másik felében a spirituális világhoz. Ez a kettősség jellemzi, Ahogy Weöres Sándor írja: Alattam a föld, felettem az ég, bennem a létra.


Benned is ott van a létra, az igazi és valós éned, a saját útját, a saját lélekfényét megtaláló Nyilas. Ha türelmesen célzol, nem fogod eltéveszteni! Most egyedül rajtad áll, hogy beleragadsz-e, vagy elszállsz magadtól, egyedül rajtad múlik, hogy a két véglet között megteremtsd az egyensúlyt. Jelöld ki a céljaidat! Fogalmazd meg, írd le és tudd, hogy mit akarsz. És egész hónapban ebben a szellemben gyakorolj, a célokat a szem előtt tartva.


Mit akarok én? Én mit akarok. Nem az anyám, az apám, a családom, a főnököm, a barátom, a férjem, a feleségem. Nem az, amit mások mondanak, hogy jó lesz nekem, hanem én, én mit akarok.


Ki vagyok én? Most kiderül. Ha jók a célok, az univerzum megtámogat és kinyitja a kapukat. Onnan is fogod tudni, hogy jók. Ha nehézségek, akadályok merülnek fel, akkor egy biztos, ne menj arra, mert meg fogod bánni. A Skorpió-időszakból tanulva, a hátad mögött hagyva a múltat új célok fogalmazódhatnak most meg benned. Érzed ahogy nő az erőd, az aktivitás, a tettvágy, a tenni akarás. De még türelmesnek kell lenni. Várni kell és tűrni.


Ügyelj arra, hogy ne lőj túl a célon!


A Nyilast nem lehet bezárni, ezért most különösen megszenvedi, de nem csak a Nyilas-szülött, hanem mindenki, a mozgásban, a mászkálásban, a kijárásban történő korlátozást, visszafogást. Még bevásásrolni sem mehetsz akkor, amikor csak akarsz. Mindenben akadályoztatva vagy, minden világi dologban. A Nyilas meg főleg, amúgy sem a korlátok embere, szabadságvágya szinte kielégíthetetlen. Nagy lecke tehát most mindannyiunknak, hogy vissza kell venni, hogy meg kell tartani az energiákat magunknak. Hogy áldozatkésznek kell lenni, másokkal elfogadó, segítőkész, támogató, együttműködő.


Érdemes kihasználni, ha már így alakult, hogy azt az erőt, amit kifelé lőnénk, most megtartva magunknak, hogyan vagyunk képesek átalakítani és használni. Az otthon négy fala között felgyülemlő tüzes energiákat ne a veszekedésekre pazarold, hanem fektesd abba, amitől épül a környezeted, amitől szebb és értékesebb lesz az otthonod.


A ház, az udvar, a lakás, a közösség - most be lehet pótolni az elmaradt javításokat, az eddig el nem készült otthoni munkálatokat. Az erő helyben hasznosításáról érdemes elgondolkodni, illetve olyan, régóta halogatott, vagy akár dédelgetett terveket megvalósítani, amikhez nem kell kimozdulni otthonról. Sőt, ott helyben várat már régóta magára.


Át lehet rendezni a lakást, fel lehet újítani ezt azt, lehet barkácsolni, kreatívkodni, rendezkedni, rendszerezni, megtanulni konyhai új praktikákat, sütni, főzni, írni, olvasni, tanulmányozni, kertet tervezni, mindent, ami majd jövő tavasszal, amikor majd újraindul az élet megvalósul. Tanulj meg horgolni, kötni, agyagozz, fesd át a bútort, fess akvarellel, olajfestékkel. Tanulj meg egy hangszeren játszani, tanulj énekelni,mantrázni. Gyöngyöt fűzni. Pólót festeni. Csinálj saját adventi koszorút. Tanulj otthon valami újat! És persze jógázz, tornázz, meditálj Használd ki ezt az időszakot!.


A tűzet életben lehet így is tartani, sőt egész jól lehet így is az átalakító erejét használni. Alkalmazkodni kell mindannyiunknak, elfogadóvá válni, abban elfogadónak lenni, hogy vannak dolgok, hogy vannak az életnek részei, amit igazából nem tudunk irányítani. Ez a helyzet megtanít elengedni a kontrollt. Ha megjelenik valami a külvilágban, például ez, hogy elkülönülünk, távolságot tartunk, a szűk családdal vagyunk, hogy meggondoljuk a kiadásokat, hogy terveket kell szőnünk, hogy tudatosabban kell élnünk, az azt jelenti, hogy ez már rég megjelent az elme szintjén, a kollektív tudatalattiban. Ami bent az kint. Ami kint az bent.


Hát most itt van.


Tehát használjuk ki, ne sopánkodj, hogy 2020 így vagy úgy és ne aggodalmaskodj, hogy milyen lesz a következő év. Az élet változás. Soha semmi nem marad úgy, mint ahogy addig volt, ahogy megszoktad, az ember egy pillanat alatt el tud veszni. El tud bármit és bárkit veszíteni. Ezzel a tudattal kell élni.


Ami egyszer elkezdődött, az egyszer véget is ér. Ami megszületik, elmúlik. Minden véges a samsaraban, a hétköznapi, tapasztalati világban. Kár keseregni. Kényelmes életedet ne sirasd, átalakul és más lesz, ez biztos, tudni kell elfogadni, alázattal tűrni. Alkalmazkodni.


A hit, a remény és a szeretet - ez a hármasság az, ami állandó, ami folyamatosan jelenlévő. Jön az advent, a szent várakozás időszaka, a meghittség, a család, az összetartozás. Készülj a fény eljövetelére, az ünnepre, a tudatos élet ünnepére.


Kívánom, hogy megleld az utad, a békéd és a szeretteid is.


Hari OM Alexandra


#Nyilas #Nap #Mountee #megvilágosodása