Recent Posts

Archive

Tags

Vízöntő korszak

Ma este lépünk át a Vízöntő jegyébe és ezzel vége a befelé fordulásnak. A Vízöntőben elindul újra kifelé az élet, élénkül minden, egyfajta könnyedség, gondtalanság kezdi áthatni a mindennapjainkat.

Most már kezd majd elegünk lenni ténylegesen a bezártságból, az egyedüllétből, a magányból.


Ugyan csontig hatol még a szél, de kezdjük megszokni már a telet és amivel jár, most már meglátjuk a szépségeit is. Ilyenkor már nem kérdőjelezi meg senki, hogy miért kell sapka és sál, hideg van és kész, ebben a jegyben lesz ereje teljében ez az évszak.


A farsangi időszak pont a Vízöntő végével kezdődik, mint ahogy a nagyböjt is. Addig még a tartalékolásról szól az élet, a megtartásról, a készletek feléléséről. Aztán majd jön az elengedés.

A Vízöntő egy szabad szellem, ő az udvari bolond, az, aki minden felelősség nélkül megmondhatja az igazat, azt, amit olyan élesen lát. Mégis, valahogy rá nem lehet haragudni. Nyersen az arcunkba őszintén, nem kendőzi el, nem keni el, nem mismásol, őszintén és világosan beszél, sokszor nem gondolva arra, hogy ezzel megbánthatja a másikat. Gondtalanul, fütyörészve járja a világot, nem ragaszkodik semmihez és senkihez, az igazi szabad, kötetlen ember. Az, aki szellemében szabad.


A Tarot kártyában a bolond.Ő az, aki megmondhatja, hogy a király meztelen. Ő az, aki egy gyerek szemén keresztül látja a világot, ártatlan, kíváncsi és naiv, de a jó értelemben. Ő az, aki folyamatosan feltehet kérdéseket, olyanokat is, amiket amúgy nem lehet.

A Vízöntő nem foglalkozik azzal, hogy mit illik és mit nem. Sőt, valami vagy valaki minél extravagánsabb, annál jobban kelti fel az érdeklődést, annál izgalmasabb számára.


Azért persze fontos számára, hogy legyen rendszer, jó azért a királyi udvarnál kényelmesen élni, csak neki ne kelljen a rendszer keretein belül maradni.


A Vízöntő a különc, a rendszeren kívüli, minden rendszer feletti.


Ő a független, az, aki gyűlöli a kötöttségeket.


Ne feledjük, ezek a megszabadulás, a megvilágosodás hetei.


Mire eljutunk majd a végére, a farsangi időszak kezdete arra fog emlékeztetni minket, hogy ugyan maszk mögé el lehet bújni, el lehet játszani szabadon bárkit, de, hogy ki van a maszk mögött azt ezen időszak után már nem érdemes rejtegetni. Most még lehetünk bárki. A Vízöntőnek ez a legnagyobb baja, hogy minden akar lenni, nehezen tud megállapodni.


A Vízöntő időszak ezért viszont felszabadító tud lenni, segít megtalálni az igazi önmagad.

Az örök igazság és tudás ládikója nyílhat meg most mindannyiunknak.


Ismerjük fel, ha szembe jön az az álruhás király. Önmagunk.


Namasté Brávácz Alexandra #Vízöntő