Recent Posts

Archive

Tags

Valamiből engedni kell

Valamiből engedni kell.


Az elmúlt két hétben elég sok mindent felajánlott az élet, amiből nem csak lehet, hanem muszáj is. Le kell rakni a fölösleget. A karmából engedni kell azt, ami túl keménnyé tesz téged. Ami csak a célokra koncentrál és közben nem figyel az áldozatokra, mondjuk saját magadra, mint áldozatra és ami aztán kihat a családi harmóniára, a párkapcsolatodra, illetve annak hiányára. Sőt a benned lévő egyensúlyra.


A karma annyira erősen köt és tart, hogy egyensúlyra nehezen van sokszor lehetőség. Csak érzed, hogy sok sok sok, és nagyon terhes a sok. Olyan jó lenne már engedni.

Mindig érzed, ha nem vagy egyensúlyban.


Ahhoz, hogy egyensúly legyen, valamiből most engedni kell. A Telihold a Bakban van, a férfi energia túlteng benned. Legyél akár nő vagy férfi, teljesen mindegy. De tudd, sok vagy.


A sokból kell engedni.


Vizsgáld meg, hol vagy sok. Magadhoz képest persze. Mert ha túl sok van nálad az egyik oldalon, értelemszerűen a másik oldalon kevés lesz. Ott hiány van. Ahol hiány van, ott sérülékenység van. Ahol sérülékeny vagy, ahol kevesebb az energia, ott nem hozzátenni kell, hanem amiből sok van, abból kell elvenni, hogy a mérleg nyelve pont középen legyen.

Ha valamiben gyenge vagy, akkor a másik oldal veszi át a terheket, akkor a másik oldal lesz a túl erős. Túlfeszül. Érzed, hogy engedned kellene, mert ez az oldal nem bírja már. És ha nem engedsz, először mindig a gyenge oldal fog sérülni.


Ezt hívjuk úgy a jógában, hogy Ha és Tha, hogy Nap és Hold, hogy Jang és Jin, hogy fény és sötétség, hogy meleg és hideg, hogy tűz és víz, hogy aktív és passzív, hogy apa és anya, hogy férfi és nő.


Te hogy állsz az egyensúllyal?Így van ez az ászanában is. A cél úgy végezni a gyakorlatot, hogy egyensúly legyen. Hogy ne legyél se túl kemény, de túl lágy se. Hanem pont középen. Hogy nem kell mindig a nagy kihívás, sokszor bőven elég egy savászana. Hogy úgy végezd a gyakorlatot, hogy pont annyit raksz bele az egyik oldalba, mint a másikba. Hol feszíted, hol meg engedsz. És hogy hol van a közép? Mindenkinél máshol. Ezért teljesen fölösleges máshoz hasonlítani magad.


A Rák az egyik legérzelmesebb jegy, pont az ellentéte a Baknak. Benntartó, megtartó, dédelgető, inkább kihátrál, visszalép, minthogy konfliktust vállaljon. A Rák a gondoskodás, a család megtartó pihe puhasága. Van ezekből neked? Ha van, akkor jó, de ha hiány van, akkor biztos a másik oldalon túlkompenzálsz.


Mert a Bak más stratégiát választ. A Bak a keménység, a munka, az ambíció, a céltudatosság, a fegyelmezettség, a kitartás, az előre törés, a felfelé nyomulás, legyen bármilyen meredek is a terep. Az igazság keresése. Nem lát soha akadályt, mindenen átnyomja magát a cél érdekében. Minden kihívás az életében, csak előre néz, hogy elérje, hogy megmássza. Célja, megvalósítani önmagát, beteljesíteni a sorsát.


A család, a párkapcsolat hónapja van, mivel a Rákban vagyunk, és most mintha ellentétbe kerülne ez a terület az életfeladattal, ezt a szembesülést hozza el nekünk a Bak Hold.


A férfi és a női energia vívódik bennünk.


Melyiket válasszam, melyik ujjamba harapjak. Ez itt a kérdés. Ha az égi útmutatást követjük, akkor a Holdból kell engedni, tehát a Bakból, ahhoz, hogy egyensúly legyen.

Az egyik legfinomabb, legjellemzőbb, szerető, átölelő női energia a Rák, a másik oldalon pedig az egyik legerősebb férfi energia a Bak. Ez a vívódás zajlik most benned.


A női és a férfi éned közötti huzavona.


A női minőség benned okozza most a jellemző túlérzékenységet, a mély érzelmeket, a sok könnyet. A megnyílásra való hajlandóságot, megnyitni a szívedet és elfogadni a saját érzékenységedet. De itt van a kemény éned is, a férfi minőség benned, aki nem hagyja, csak a célra fókuszál, aki könyörtelen, erő és akarat jellemzi.


Van, amikor engedni kell.


A Bak az akinek engednie kell, csak egy probléma van, a Bak nem tud engedni. Neki ez nagyon nehéz. Ezért ilyen óriási az a feszültség.


Vizsgáld meg magadban ezt a két oldalt. Ismerd meg a Ha és a Tha energiáidat. Rád mi jellemző? Akár a jógagyakorlásban, de akár azon túl is, a hétköznapokban. Egyensúlyban van- e ez a kettő benned.


Az aktív és a passzív.


Gondold végig nálad miből van sok. Túl sok az érzelgősség, a lustaság, az egyhelybenlevés, túl sokszor engeded el magad vagy foglalkozol másokkal? Vagy túl sok az akarás, a célorientáltság, az önösség, saját céljaid megvalósítása, az erőltetés, az előretörés?


Túl férfias vagy, mint nő vagy túl nőies vagy, mint férfi?


Amiből túl sok van, abból vegyél vissza.Tudom, könnyű mondani.


Add meg a női oldalnak, ami neki jár és a férfinek is azt, amit igényel, benned. Ne legyél túl engedékeny, de túl kemény se, mert az egyensúlyod bánja.


A legféltettebb kincsed.


Ami kint az bent, ami fent az lent, ahogy élsz, amit és amennyit dolgozol, ahogy éled a mindennapokat, az jellemző rád, az alakít, azon változtass, ott engedj.


Képes vagy kevesebbet tenni?

Namasté Alexandra