Tavaszi jógatábor evezéssel -

Félelem és bátorság

Őrség/Szalafő/Rába

2018. 05.11 - 13.

Tavaszi jógatábor helyszínünk a csodálatos Őrség. A Bika havában nem is lehet más a témánk, mint a félelem és a bátorság.

​Oktató: Brávácz Alexandra

A hétvégét intenzív jógázással és mozgással töltheted, ha velünk tartasz tavasszal az Őrségbe. A négynapos, elmélyült gyakorlás lehetővé teszi, hogy elkezdj dolgozni a félelmeiden, megvizsgáld az okokat és megtanuld kezelni ezeket az érzéseket.

 

Aki ki szeretné hagyni az evezést valamilyen ok miatt, például nem tud úszni, kedvezménnyel természetesen jöhet a táborba.


Miért vágyunk mindannyian a félelem nélküli életre? Miért félünk a félelemtől? Mi a szerepe az életünkben, hogyan lehet szembenézni a félelmekkel? Vizsgálni kezdjük ezeket az érzéseket, megnézzük mi az, hogy "jogos", de azt is, hogy mi az "indokolatlan" félelem. A jóga segítségével válaszokat kaphatunk arra, hogy miként képes a félelem alakítani a fizikai testünket és az elménket, ezzel szokásainkat. Ha te is úgy érzed, itt az ideje, hogy tegyél végre valamit és szembenézz félelmeiddel gyere velünk az Útközben Jóga Tavaszi Jógatáborába!

Reggel és este jógázunk, napközben evezünk a Rábán és elmélkedünk. Kipróbáljuk a Kenu-SUP jógát!

Ha szeretne jönni a család, kísérők, gyerekek jöhetnek, a vízitúra nem nehéz. A Rába hazánk legvadregényesebb, legromantikusabb, leggyorsabb és szerintünk legszebb folyója. A túrát a Rába felső, szebb és izgalmasabb szakaszán rendezzük. Partnerünk a Kormorán Kenu Egyesület, akik nagy tapasztalattal bírnak a túravezetéssel a folyón. Teljes kezdőket is várunk, de mindenkinek tart meglepetéseket ez a pár nap. Úszástudás feltétel. Teljes felszerelést kapunk.


Szállás: Szalafő
Multidéző Porta Őrség
http://www.orsegi-szallas.hu/


Részvételi díj: 39 000 Ft (aki nem jógázik vagy nem evez 15% kedvezményt kap) + 150 Ft IFA/fő/éj
- tartalmazza a szállást (2 éj), étkezést, (vega vagy vegán péntek ebéd, vacsi, szombat reggeli, vacsi, vasárnap reggeli) és a 2 nap evezést ill. jógázást

Opcionálisan, aki szeretne 3 éjszakát maradni + 9000 Ft ellátással.

Jelentkezés: https://www.utkozbenjoga.hu/tavaszijogatabor2018
A részvételi díj 50%-át, kérjük jelentkezéskor kifizetni, teljes összeget április 18-ig, készpénzben az Anahitában, köszönjük!

​Hétfőn, aki szeretne ellátogatunk a szentgotthárdi termálfürdőbe>


A jógatábor programja

Reggel jógázunk és utána indulunk a folyóra evezni, este is jógázunk, meditálunk. Napközben beszélgetünk, előadást hallhatunk a bátorságról és a félelemről a jóga szemszögéből.

Szombaton megtartjuk a balesetvédelmi és evezéstechnikai oktatást, majd elindulunk a kalandra. Aggódni nem kell, túravezetői segítséggel és útmutatással még a teljesen kezdőkés a gyerekek is simán venni fogják ezt az akadályt. 2-3 órás, könnyebb túrát tartogat az első nap számunkra, autókkal Szalafőről átutazunk a folyóhoz, ebédelni egy kis szigeten fogunk, ahol tüzet gyújtunk és zöldség sütögetés vár ránk (szalonna sütés helyett). Szombaton délután 4 óra körül érkezünk vissza. Az esti jógaóra és meditáció után korongozásra lesz lehetőség. Egy helyi fazekasnál a templomszeri műhelyben ki tudjuk próbálni ezt a mesterséget. Minden agyaggal, földdel kapcsolatos tevékenység, a gyökércsakrához kapcsolódik, és ehhez a területhez tartozik a bátorság és a félelem, tehát nagyon jó terápiás eszköz lehet a tábor alatt.

Vasárnap is jógázunk reggel, majd egy 4-5 órás túrára vállalkozunk, de ez is könnyedén teljesíthető, itt is az ebédet útközben és nyílt tűzön készült friss étellel töltjük. Aki szeretne plusz ételt magának hozni (vegát) természetesen megteheti. A bátrabbak a kenukban jógáznak, a többiek a parton. Ismét beszélgetünk a jógáról.

Vizet, egyéb alkoholmentes italokat is hozzatok a túrára. Koraeste érünk vissza és véget ér a tábor azok számára, akik hazaindulnak, aki tud maradhat még velünk egy éjszakát és hétfőn reggel hagyjuk el együtt Szalafőt.

Az evezésről:

A Rába magyarországi felső szakasza ugyan nem egy klasszikus vadvíz, de szilajsága és változatossága miatt itthoni viszonylatban sokan mégis „vadvíznek” tekintik. A folyó felső kétharmada döntően az eredeti medrében folyik. Ezen a részen rendkívül kanyargós, medre jellemzően iszapos és kavicsos, vize a sok hordaléktől zavaros. A folyó szélessége 8-25 méter között változik, a mélysége nagyon változékony, alacsonyabb vízállás esetén sokszor sekélynek tűnik, de a fősodorban nagyon sok a mélyebb rész is. A folyó evezhetőségét nagyban befolyásolják a víz fölé benyúló bokrok, fák, illetve az áradások, a víz romboló hatása, vagy az élővilág miatt bedőlt fák, hordalékok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A túra szakaszai:

  1. nap: Csákánydoroszló – Körmend (14km)

Kanyarokkal tarkított, de nyugodtabb szakasznak számító könnyebb táv. A út első fele még okozhat némi akadálya túrázók számára, de a második fele már szinte teljesen lelassul a körmendi duzzasztógát hatására.

  1. nap: Csörötnek – Csákánydoroszló (21km)

Sokak véleménye szerint a legszebb és egyben legizgalmasabb része a folyónak. Sok-sok éles kanyarral tarkított, szigetekkel és hordaléktorlaszokkal nehezített szakasz. Igazi vadregényes vidék, helyenként érintetlen növényzettel, és gazdag állatvilággal.

A díj tartalmazza:

  • hajók, evezők, mentőmellények használatát

  • gyakorlott túravezetők kíséretét, létszámtól függően akár minden hajóban gyakorlott kormányost

  • eszközök szállítását

  • a túra közbeni egyszeri étkezést (vega sütögetés)

  • Facebook Social Icon
IMGP7466
IMGP7639
20170722_113657
IMGP7622
IMGP7476
IMGP7621
IMGP7457