Az én történetem a te történeted...

Tóth Zita
  • Zita

Jógaoktató

Kedd 18 óra Hatha jóga

Fiatalságom egyik mély pontján, miután önvédelmi harcművészetekkel kitomboltam a felhalmázódott feszültséget, elkeveredtem a buddhista főiskolára, találkoztam az integrál taichival és az Aranyhegy Alapítványnak hála az önismereti útmutatással, az Élj tudatosan szemlélettel. 1 hónap múlva belépett az életembe a jóga, több oktató és irányzat képében, kicsit később, egyre többet időztem ezekben a közösségekben. Hamar életbe lépett a gyakorolj mindennap elve és létjogosultsága. A gyakorlás újabbnál újabb kapukat nyit meg számomra a Világ(om), egy teljes és korlátlan Én megtapasztalása és megértése felé, nem utolsó sorban segít áramlásba kerülni.
A bennem lévő feszültség, tanácstalanság, nyugtalanság elkezdett örömmé, megértéssé, szeretetté, nyugalommá, békévé és renddé válni, igen áldásos ez.

Majd elkezdett foglalkoztatni az élethivatás gondolata, és környezetem már sugallta is, hogy mi lenne, ha abban tevékenykednék, amivel a legszívesebben foglalkozom, ha tehetem?! Így hát elkezdődött a kiképzés :) s azóta is egymást követik a képzések: alternatív mozgás- és masszázsterápia (Aranyvirág Természetgyógyász és Taoista Iskola), integrál taichi instruktori (CompaSS Hungary), hatha jóga oktatói és továbbképzések (Bálint János - Purnam, Himalájai Jóga Tradició), Yin Jóga oktatói (Szénási Kata), mélyrelaxáció és meditáció (Márk Tamás), gyerekjóga oktatói (Csíki Mariann), nada jóga /hangterápia (Szilassy Katica) és napjainkban is tanulok, gyakorlok...

Az ászanák gyakorlása egy lehetőség, hogy a mindenféle feszültséget, avagy ellenállást a figyelem társításával felismerd, megismerd, elengedd, old és engedd, hogy közelebb vigyen magadhoz. Az ászanázás a megfeszítés, elengedés és a lélegzet harmóniája. A légzés pedig maga az élet. Ámde az ászanák a jóga eszköztárának csak egy része, és a többi eszköze talán még izgalmasabb. Ezt a sok jót, amit kaptam, szeretném megosztani Veled, így hát gyakorlásra invitállak, s minden tudásommal támogatlak.

 
img309.jpg
img308.jpg
img310.jpg
IMG_1952ff.jpg
IMG_1942ff.jpg
IMG_1897ff.jpg
IMG_1928ff.jpg
IMG_1918ff.jpg
IMG_1889ff.jpg
IMG_1861.jpg
IMG_1883ff.jpg
IMG_1831.jpg
IMG_1822ff.jpg
IMG_1813.jpg
IMG_1808.jpg
IMG_1805.jpg
IMG_1804ff.jpg