TUDÁSTÁR

Itt olvashatod az oktatóképzéseken részt vevők záró dolgozatait. Minden írást megosztunk, ami olyan témáról szól, hogy nagyobb érdeklődésre tehet szert és amiben ezáltal te is jobban elmélyülhetsz, amiről te is részletesebben tájékozódhatsz.

 

A szövegek ill. a szövegekből részlet csak és kizárólag az engedélyünkkel másolható, vagy használható fel! Hari Om

A jóga alkalmazása a depressziókezelésben

Szerző: K.L. 2020.

Ahogy az immunrendszert fel tudjuk készíteni a hideg és a vírusok ellen, úgy a lelkünket is meg tudjuk erősíteni. A boldogság szanszkrit nyelven sukha, ami szó szerinti fordításban akadálytalan teret jelent. A jóga segít a sukha elérésében, az akadályok megszüntetésében és ezáltal vezet az igazi boldogsághoz.

Kiemelkedően hatékony a depressziókezelésben, ami akkor jelenik meg, ha megtagadjuk és elhárítjuk a negatív érzelmeket. 

A dolgozatot itt olvashatod>

Srí Ramana Maharsi tanítása szerint a halál két egymást követő születés közti alvás, míg az
alvás két ébrenléti állapot között történik – de mindkettő egyformán mulandó. Amikor
alszunk ez a testünk és a világ nem létezik számunkra, és mi mégis létezünk. Ezek a kérdések nem aggasztanak, és mi mégis vagyunk. Ugyanaz az Én, aki most ébren van, létezik. Csak amikor felébredünk, akkor van testünk és látjuk a világot. A felébredés és az alvás naponta megtörténik, és így az emberek nem veszik észre a csodáját, csupán a születés és a halál felől érdeklődnek. Ami létezett, az mindig jelen van, és ami nem létezett, az nem is létezhet. Mi születik? Mi hal meg? Az ébredés a születés, az alvás a halál. Alvás közben nem a test vagyunk, most az vagyunk? Valós természetünk elfelejtése az igazi halál, az arra való visszaemlékezés az igazi születés.

Tovább>

Tudatos felkészülés a halálra

Szerző:: Bodó Krisztina, 2018.